USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

У Франції затримали підозрюваних у підготовці теракту в Парижі

10 Лютого 2017 19:29
Під час проведення спецоперації антитерористичним підрозділом французької поліції на півдні Франції затримали трьох чоловіків та 16-річну дівчину. Правоохоронці виявили також лабораторію для виготовлення вибухівки.

Загалом чотири особи були затримані за підозрою в плануванні терористичного акту. Затримання провів у п'ятницю, 10 лютого, антитерористичний підрозділ французької поліції під час спецоперації в місті Монпельє, повідомила прес-служба міністерства внутрішніх справ Франції, передає Deutsche Welle з посиланням на Reuters.

Серед затриманих двоє чоловіків у віці 33 та 26 років, а також 20-річний молодий чоловік та його 16-річна дівчина. Як молодий чоловік, так і дівчина вже давно перебували в полі зору поліції через їхні зв'язки з радикальними ісламістами.

У помешканні затриманого 20-річного підозрюваного поліція виявила імпровізовану лабораторію для виготовлення саморобної вибухівки. Виявленою вибуховою речовиною був трипероксид триацетону (ТАТР), а також інші базові речовини для виготовлення бомби. Загалом поліцейські виявили в помешканні підозрюваного близько 70 грамів ТАТР, а також по літру ацетону, перекису водню та сірчаної кислоти. Факт виявлення вибухівки підтвердили в МЗС країни.

Поліція повідомляє, що затримані зловмисники планували скоїти терористичний напад у Парижі.

Нагадаємо, останніми роками у Франції все частіше здійснюються теракти.

Так, 7 січня 2015 щонайменше 12 людей загинули в стрілянині, яку в паризькому офісі сатиричного видання Charlie Hebdo «Шарлі Ебдо» здійняли озброєні автоматичною зброєю нападники.

14 липня 2016 року в Ніцці на головному бульварі міста біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Загинули 84 людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus