USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Києві знову розмалювали знамениті графіті на Грушевського

25 Травня 2018 21:21
У Києві вандали обмалювали відновлені графіті Ікони Революції часів Майдану на вулиці Грушевського у Печерському районі.

Як заявили у столичній поліції, повідомлення про правопорушення надійшло в п’ятницю, 25 травня, повідомляє Новое Время.

На портретах Івана Франка, Лесі Українки і Тараса Шевченка, які намальовані на стіні магазину, невідомі написали слово "fake".

Наразі на місці працює слідчо-оперативна група, встановлюється наявність записів камер відеонагляду, які могли б зафіксувати акт вандалізму. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, що у вересні 2017 року стало відомо, що представники магазину люкс-меблів Емпоріум на вулиці Грушевського в Києві стерли зі стін будівлі графіті Ікони Революції. Дізнавшись про це, протестувальники закидали яйцями та розмалювали фарбою фасад магазину, розбили його вітрину і підпалили біля вхідних дверей покришки.

Директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що графіті на Грушевського є пам'яткою історії, згідно з наказом Мінкультури. За фактом їх знищення прокуратура відкрила кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus