USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку перевірили готовність до надзвичайних ситуацій

20 Березня 2018 19:19
Виконавчі служби Луцька перевірили готовність до виникнення надзвичайних ситуацій у місті. У рамках командно-штабних навчань з питань цивільного захисту була проведена нарада, на якій відпрацьовано план дій у разі виникнення стихій, ураганів тощо.

Про готовність своїх установ до роботи в надзвичайних обставинах прозвітували представники структурних підрозділів міської ради, комунальних закладів, керівники підприємств «Волиньгаз», «Волиньобленерго», «Укртелеком» та ін.

– Під час наради дане завдання усім відповідально поставитися до навчань, адже у випадку виникнення реальних стихій чи інших надзвичайних ситуацій усім необхідно працювати злагоджено, швидко та ефективно. Навчання відбуваються з метою набуття практичних навиків з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які можуть траплятися у повсякденному житті, – зазначив перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Розглянули умовну ситуацію «Штормового попередження» через наближення потужного циклону до Луцька, який міг би викликати руйнування і серйозні ушкодження в місті.

Варто зауважити, що наші підприємства «Луцькспецкомунтранс» та «Луцьководоканал» завжди перебувають у стані готовності до особливих випадків і оперативно реагують на виникнення аварійних ситуацій.

У департаменті ЖКГ повідомили, що всі підрозділи підприємства підготовлені до виникнення надзвичайної ситуації, задіяні близько 460 чоловік особового складу, вся техніка справна і готова до роботи.

ПрАТ «Волиньобленерго» має план можливих дій при пошкодженні на лініях електропередач і трансформаторних станцій. Оперативні сили служби в таких ситуаціях готові до роботи, особовий склад – 162 чоловіка – теж готовий до дій.

У ПАТ «Волиньгаз» визначили об’єкти газового господарства із найвищим ступенем ризику ураження і розглянули план дій для ліквідації пошкоджень у сфері газопостачання.

У медичній службі повідомили, що у випадку виникнення надзвичайних ситуацій у місті передбачено 12 бригад екстреної медичної допомоги, 8 спеціалізованих медичних бригад, загальний ліжковий фонд складає 900 ліжок.

Особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів у разі виникнення надзвичайних ситуацій буде переведено на посилений режим несення служби.

Луцький відділ поліції та інші структурні підрозділи поліції працюватимуть у цілодобовому режимі і готові стежити за безпекою громадян в умовах надзвичайних ситуацій, а співпраця із поліцією відбувається із допомогою єдиної бази call-центру.

Загалом усі служби відзвітували про задовільний рівень підготовки. Завтра, 21 березня, відбудеться черговий етап навчання із відвідуванням окремих об'єктів та відпрацюванням дій у реальній обстановці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 20 Березня 2018 19:32
І до щорічних літніх потопів готові? Всю зливову каналізацію прочистити?
упс Показати IP 20 Березня 2018 19:41
Ага,і зимовий сніг одгребли...
цікавий Показати IP 20 Березня 2018 22:11
а хто той лисий в окулярах ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus