USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку робітники понищили унікальну пам’ятку архітектури. Фото

24 Грудня 2020 12:32
У Луцьку під час ремонтних робіт понищили пам'ятку архітектури на вулиці Сенаторки Левчанівської.

Про це повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Олександр Котис у фейсбуці.

На разі працює слідчо-оперативна група, все зафіксовано, пишемо припис. Вимога - повернути все, як було, в тижневий термін.

Як зазначається, зранку працівники відділ охорони культурної спадщини виявили, що розбирають несучу стіну пам'ятки на Сен. Левчанівської, 5. На вимогу показати дозвіл на переробку пам'ятки робітники не відреагували. Тому на місце викликали поліцію і муніципальну варту.
«Тим часом з'явився уже відомий в Луцьку Тихон Павлюк, як нібито представник власника і його адвокат, який не зміг довести поліцейським, що він має право представляти власника і кого саме. Поки ми з поліцією зупиняли хлопців з ломами, адвокат казав їм не слухати нас і продовжувати роботи. Вони то зупинялися, то продовжували.

Врешті, хтось із них засунув лом і остаточно вибив біля вікна підпорку несучої стіни головного фасаду. Добралися до ЄДИНОГО на сьогодні збереженого в Луцьку зразка різьбленого елемента, який має високу культурно-історичну цінність як приклад декоративного мистецтва доби індустріалізації», - пише Олександр Котис.

«Пишемо припис. Вимога - повернути все, як було, в тижневий термін», - додає Котис.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
? Показати IP 24 Грудня 2020 12:43
Спочатку продали у власність, а тепер бігають приписи пишуть.....
лучани до ? Показати IP 24 Грудня 2020 12:57
Навіть у приватній власності памятки архітектури ремонтують з дозволу.
Лучанка Показати IP 24 Грудня 2020 13:03
Ото країна... Хто, що хоче, то і робить. В любій європейській країні, такий штраф дають за нищення пам'ятки, що там ніхто навіть не наважиться самовільно щось громити.
Петро до Лучанка Показати IP 24 Грудня 2020 13:48
При чому тут порівняння з європейськими країнами? Це Україна - інша країна
житель Показати IP 24 Грудня 2020 13:37
Балкон рухне.
Віктор Показати IP 24 Грудня 2020 14:07
не виконають припис, зроблять усе як хотіли, отримають штраф у 170 грн і на тому все скінчиться
К.лучанин Показати IP 24 Грудня 2020 15:42
Де табличка , яка вказує що це памятка архітектури? Чому тут не показали а лише голослівно свідчать? По фасаду я можу лише здогадатись що будівля давня і все. Але видно що вона запущена. Якщо це памятка , то чого довели до такого стану. Якби не цей прикрий випадок, то і далі природня руйнація продовжилась і нікому до цього діла не було б, як , до речі і до Лесиного ясена, поки сам не завалився. Ось такі у нас охоронці памяток. Я цим не хочу сказати що нічого робиться. Багато зроблено у Старому місті, але за всім не можуть прослідкувати.
Психопланетарій, Лип Показати IP 25 Грудня 2020 15:14
При чому тут назва статті "працівники знищили пам'ятку архітектури". Робітникам все одно їм платять гроші за роботу, ось вони і демонтують. Для робітників немає значення: це пам'ятка архітектури чи не пам'ятка архітектури чи це сарай з поросятами, аби власник-господар за виконану роботу платив зарплату. А ось запитати треба у горе-власника цієї квартири: чи є у нього дозвіл на перебудову квартири та який у нього є дозвіл на реконструкцію???, ЯКЩО Є ТО ХТО ВИДАВАВ ДОЗВІЛ, МОЖЛИВО ТА САМА ЛУЦЬКА МЕРІЯ Й ВИДАВАЛА ДОЗВІЛ, разом з Управлінням містобудування та архітектури.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus