USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку створили стихійне сміттєзвалище свинцевих кінескопів

9 Серпня 2016 22:21
Невідомі особи облаштували стихійне сміттєзвалище, куди скидають відходи з розбитих кінескопів, моніторів та екранів електронної техніки, які містять небезпечні для здоров’я сполуки, на вулиці Гірна, що у Луцьку.

Про це власкору «Вголосу» розповів депутат Луцької міської ради Микола Федік.

З його слів, найбільше обурює те, що це сміттєзвалище розташоване поруч із житловими будинками, а неподалік, за 20 метрів, знаходиться оглядовий майданчик міста Луцька.

«Мешканці прилеглих до цього звалища територій, стурбовані тим, що електричне сміття, яке переважно складається з розбитого скла кінескопів, моніторів та екранів телевізорів, вже протягом тривалого часу і мало не щодня збільшується. Основну небезпеку для навколишнього середовища представляє собою оксид свинцю, який входить до складу скла кінескопів. Кількість оксиду свинцю залежить від розмірів екрану і може варіювати від 0,5 до 2,9 кілограма.

Як відомо свинець, як і його сполуки, є токсикантом з вираженою кумулятивною дією, що викликає зміни в нервовій системі, крові і судинах. Тому такі речі як кінескопи маю бути або похованими на спеціальних полігонах, або повторно перероблені, а не валятися у безпосередній близькості до житла лучан», - зазначає депутат.

Микола Федік підготував звернення на ім’я мера міста та начальника Луцького відділення поліції. Депутат вимагає встановити причетних до утворення цього стихійного сміттєзвалища та притягнути винних до відповідальності згідно з чинним законодавством, забезпечити видалення електронних відходів, аби усунути негативний вплив важких металів і їх сполук на природне середовище.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Читач Показати IP 9 Серпня 2016 23:41
Там поряд живе майстер з ремонту телевізорів, розпитайте в місцевих)
Хтось Показати IP 9 Серпня 2016 23:59
Там іх демонтує... Місцеві знають.
Читачч Показати IP 10 Серпня 2016 07:36
Вирішити щю проблему так просто просто треба скинутись грошима всім тай купити дешеву відеокамеру. Тихцем встановити її і опа на гарячому піймати ту людину яка так робить. А вже тоді та людина сама з переляку вивезе смітя.
ги-ги до Читачч Показати IP 10 Серпня 2016 16:02
То я з Ківерець привіз, і мій кум з Маневич, і швагро з Любешова, а ще брат з Росії має передати. Самі насвинячили - самі й приберіть.
Євген Показати IP 12 Серпня 2016 16:20
"СВИНЦЕВІ КІНЕСКОПИ"!!! Жах то який! І як же ми в них дивилися стільки років, в ті отруйні скляки! Яку вже брєдятіну понавидумують, аби заголовок крикливішим зробити... Звичайне скло! Нехай дільничий виконає свою роботу, опитає сусідів, хто там поруч мешкає, вияснить 100% хто це робить, і зроблять йому припис про прибирання. Та й все!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus