USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку засудили групу наркоторговців

15 Жовтня 2014 10:44
Припинили незаконний бізнес наркоторговців працівники управління боротьби з організованою злочинністю, - повідомили у прес-службі волинської міліції.

Колегія суддів Апеляційного суду Волинської області розглянула кримінальне провадження за апеляційними скаргами двох обвинувачених та їх захисників на вирок Луцького міськрайонного суду, яким за скоєння кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів засудили групу осіб. Її члени причетні до скоєння низки особливо тяжких злочинів, пов’язаних із незаконним придбанням, зберіганням та незаконним збутом амфетаміну в особливо великих розмірах.

Судом першої інстанції двох раніше судимих чоловіків – 42-річного лучанина і 37-річного жителя Рівненської області – засудили до відбування покарання на строк дев’ять із половиною років позбавлення волі з конфіскацією коштів, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією всього належного їм майна в дохід держави. А їхня 28-річна спільниця, жителька Луцька, отримала п’ять років позбавлення волі з іспитовим терміном три роки. Усі троє підсудних суд визнав винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 306 та ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Крім того, 37-річного чоловіка Луцькийміськрайонний суд визнав винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Злочинна наркогрупа у складі чотирьох осіб діяла протягом січня - травня 2013 року. Звільнившись із місць позбавлення волі, 37-річний мешканець Рівненщини залучив до незаконної діяльності мешканця Криму, засудженого лучанина, який відбував покарання у виправній колонії, та його дружину. Справу щодо кримчанина, який здійснював поставки психотропної речовини до Луцька, виділили в окреме провадження.

За порадою організатора групи, щоби отримати стартовий капітал для налагодження незаконного наркобізнесу, в одному із банків обласного центру лучанка оформила на своє ім’я кредитний договір. В подальшому доходи від продажу наркотиків були спрямовані на погашення кредитного зобов’язання, а решта – на придбання амфетаміну та на отримання прибутків кожного члена угрупування.

Діяли зловмисники за чіткою схемою: наркотичну речовину житель Криму пересилав до Луцька. Такі «бандеролі» отримувала їхня співучасниця, подальшу роботу якої координували її чоловік та організатор групи: жінка, розфасувавши наркотик, збувала його визначеним спільниками людям. Вартість одного граму «дурману» становила за цінами «чорного» ринку 140 гривень.

Аби правоохоронні органи не змогли викрити їхню незаконну діяльність, оплату за амфетамін і розподіл прибутків за збут наркотиків зловмисники проводили через організатора групи шляхом здійснення переказів на банківські рахунки, які він відкрив на підставних осіб.

Однак, незважаючи на всі «хитрощі», працівники УБОЗ УМВС України у Волинській області припинили їхню незаконну діяльність.

Розглянувши всі матеріали справи, Апеляційний суд Волинської області ухвалив: організатору ОЗГ та жінці вирок залишити без змін, а його спільнику призначити покарання: 9 років чотири місяці в’язниці з конфіскацією всього належного майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus