USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку в підприємця «відбили» пам’ятку культурної спадщини

22 Квітня 2014 22:00
Підприємець незаконно використовував пам'ятку культурної спадщини, розташовану в центрі Луцька. Обласна прокуратура виявила порушення - тепер горе-бізнесмену доведеться сплатити штраф.

Відповідно до рішення Рівненського апеляційного господарського суду від 01.04.2014 року управління культури Волинської облдержадміністарції не укладатиме з приватним підприємством «Домінанта» охоронного договору на пам'ятку культурної спадщини – келії колишнього монастиря бернардинів у Луцьку. Оскільки підприємство не є орендарем пам'ятки культурної спадщини, то правові підстави для укладення такого договору відсутні. Про це інформує офіційний сайт обласної прокуратури.

До слова, Вищий господарський суд України 31 січня цього року задовольнив касаційну скаргу прокуратури та зобов’язав приватне підприємство «Домінанта» звільнити приміщення келій колишнього монастиря, які є пам’яткою культурної спадщини, та передати їх Фонду державного майна України.

Відтак приміщення буде звільнене й передане державі. Наразі з підприємства стягнули понад 150 тисяч гривень штрафу за період безпідставного користування приміщеннями загальною площею понад 100 квадратних метрів, що знаходяться в Луцьку на проспекті Волі, 2.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 23 Квітня 2014 08:03
Так там поряд і кафешка і адвокатура з фотолабораторією і навіть бібліотека .. питання чому тільки їх???:-)
Anna Показати IP 23 Квітня 2014 09:54
І чому не покарані ті, які здали цьому ПП приміщення у оренду?
Олександр Показати IP 23 Квітня 2014 10:26
За оренду даного приміщення люди сплачують орендну плату "кешом", (самоназваним власникам КП ), ті хто просить якісь підтверджуючі документи, або заключення офіційних договорів, оголошують такими що "незаконно використовуютьт пам'ятку культурної спадщини". так само поступили і з магазином іграшок. (За базар відповідаю)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus