USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

У Шацькому національному парку застрелили двох вовків. Фото 18+

20 Січня 2018 23:13
Під час патрулювання лісових масивів Шацького національного парку було знайдено нічні сліди вовка, трохи притрушені снігом, інформує адміністрація Шацького НПП у Фейсбуці.

Про те, що сюди навідуються хижаки, відомо давно. Їхні сліди знаходили не раз, та й кількість козуль зменшується протягом зимових місяців, зауважують в дописі.

Після детального обстеження території швидко виявили, що вовк знаходиться в кварталі 27 відділі 29 Мельниківського лісництва. Не зволікаючи, служба охорони парку провела відстріл, в результаті якого було добуто два вовки, самка двох років і самець трьох років.

Завдяки цьому в угіддях вдасться зберегти поголів’я диких свиней, козуль, зайців, бобрів та інших видів. Адже добова норма харчування одного дорослого сіроманця – 5-6 кг, річна – 1,5-2 тонн м’яса. Вовки зайшли сюди із сусідньої Білорусії, їх приманила велика кількість дичини.

Небезпека від цих хижаків надто велика, щоб легковажно ставитися до їх появи у лісах. Тому, силами лісової охорони, буде продовжуватися контроль за розповсюдженням хижаків на території Шацького національного природного парку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
VENDETTA Показати IP 21 Січня 2018 00:22
Виходь в Білорусії вовки розмножуються як кролі але їсти їм немає що??? Коли вони вже почнуть жерти цю дибільну лісову охорону...
CONCHITA до VENDETTA Показати IP 21 Січня 2018 00:32
Більш того - у Білорусі на порядок вище організація боротьби з браконьерами, вище поголов"я диких тварин ... Чого ци вовки попруться на Вкраїну де уся дичина вибита...
Доктар Шацький 33 см до CONCHITA Показати IP 21 Січня 2018 13:02
На цих вовках були фірмові футболки " БІЛОРУСЬ"...
Електромеханік Показати IP 21 Січня 2018 04:07
У Чорнобильській зоні живуть всі лосі косулі вовки лисиці, кажуть медведі з*явились. Но де скотина на 2-ох ногах з рушницею там ні..уя нема.
волиняка з володимир Показати IP 21 Січня 2018 11:40
Якісь такі непрофесіні коментарі лісників -мисливцезнавців.Волинські лісники повинні контролювати дії двоногих -хижаків браконєрів, а не вбивати вовків. Запамятайте , вовк він тільки регулює згідно природнього відбору популяції парнокопитних. А от наші мисливці - браконєри знищують все підряд - вовків-косуль-лосів-кабанів. Може вже накінець почніть відлов браконєрів , а не вовків.
ЛІС Показати IP 21 Січня 2018 15:21
В Цуманському лісі знищили чотири сіроманці і ніхто не хвалиться!!!
погранец Показати IP 22 Січня 2018 11:34
Затримана група контробандистів які намагались пронести контробандне мясо у своїх шлунках. Мясо вилучено і здано на зберігання лісників. В чергове пресічено незаконне переміщення мяса через кордон.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus