USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У 2009-му вже замерзло двоє волинян. Ще один – у реанімації

8 Січня 2009 16:45
З початку 2009 року на Волині замерзли двоє чоловіків, ще один опинився в реанімації. Про це 8 січня інформують «Волинські Новини».
 
За повідомленням центру пропаганди ГУ МНС України в Волинській області, новорічне святкування закінчилося трагічно для інваліда із села Брани Горохівського району. Тіло 52-річного чоловіка обідньої пори виявили на обійсті.
Більше пощастило 38-річному жителю села Черче Камінь-Каширського району. О 9.30 1 січня непритомного чоловіка знайшли на вулиці. Загальне переохолодження, обморожені руки й ноги – у такому стані потерпілого доправили в реанімацію місцевої райлікарні. Як з’ясувалося, чоловік замерзав на вулиці, вживши надміру оковитої.
3 січня до Маневицької центральної райлікарні доставлено тіло 44-річного мешканця села Северинівка Маневицького району. Медики констатували: смерть настала внаслідок загального переохолодження організму.
Як зауважив начальник сектору медико-біологічного забезпечення Головного управління МНС України в області Віктор Лебедюк, найпершими ризикують отримати обмороження люди, які страждають від цукрового діабету, судинних захворювань, зловживають алкоголем та курять: у них гірше функціонують судини, знижується чутливість, обмороження проходить глибше й лікується довше.
Щоб уникнути переохолодження та обмороження, медики радять дотримуватися елементарних правил безпеки. Не виходити без потреби на вулицю та обмежувати перебування на морозі (найперше це стосується дітей).
Одягатися необхідно в просторий одяг, рукавиці та взуття, що не спричинять погіршення кровообігу і, відтак, швидке замерзання. Людині, яка довго перебуває на морозі, категорично заборонено вживати алкогольні напої – краще випити гарячого чаю чи кави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus