USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ківерцівському районі вилучили 120 літрів самогону

12 Січня 2009 16:20

У селі на Волині двоє місцевих жителів займалися незаконним виготовленням та збутом самогону. Про це 12 січня повідомляють «Волинські Новини».

 
У селі Тростянець Ківерцівського району Волині двоє місцевих жителів займалися незаконним виготовленням та збутом самогону. Мати та її 30-річний син самі полюбляли випити, однак основна мета організації такого масового виробництва – заробити гроші.
 
Зі слів жінки стало відомо, що конфіскований «товар» – 120 літрів самогону – вони із сином виготовляли протягом одного місяця, а реалізовували його за ціною 6 гривень за півлітра. Хоча син жінки заперечує, що продавав самогон: мовляв, нагнав для власного вживання. От тільки цікаво: за скільки часу він зміг би подужати таку кількість алкоголю?
 
За інформацією ВЗГ УМВС у Волинській області, дільничний інспектор міліції Ківерцівського РВ УМВС в області Юрій Носко розповів, що напередодні Різдва до місцевої амбулаторії звернулося двоє жителів села Тростянець із діагнозом отруєння.
Працівники органів внутрішніх справ протягом півроку збирали матеріали щодо діяльності сім’ї Семенюків. Але саме ця подія стала поштовхом для сільського голови Петра Джама, щоб детальніше розібратися у ситуації.
 
Правоохоронець розповів, що у їхньому селі діє громадське формування «Варта порядку». Один із постраждалих громадян після вживання недоброякісного самогону звернувся до представника цього формування та повідомив про підпільний цех. Звичайно, сільський голова зателефонував до міліції, яка вже невдовзі була на місці події.
 
Загалом проблема самогоноваріння дуже актуальна для сільської місцевості. Більшість мешканців, як і вищезгадана сім’я, ніде не працює, займається лише сезонними роботами. Як наголошують правоохоронці, виявляти точки збуту самогону також складно, адже ні міліціонери, ні представники місцевої влади не мають права робити обшук помешкання без згоди його власника чи суду. А це, звісно, неабияк ускладнює роботу.
 
Тепер мати та син будуть нести відповідальність за свою діяльність. Проти них вже порушено кримінальну справу за статтею 203 Кримінального кодексу України – зайняття забороненими видами господарської діяльності, яка передбачає штраф у розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів. Окрім того, що вони незаконно реалізовували алкоголь, 53-річна жінка та її син завдали чималої шкоди здоров’ю своїх односельчан. Хоча син заперечує цей факт. Каже, ніби потерпілі перебрали, бо ж сім’я сама вживає свій самогон, а ніколи ще не труїлася ним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Січня 2009 16:48
Влада каже, що любить своїх громадян, але бізнеси так контролюює, щоб еліта стала алко-нарко-блудо-грошо-і т.д. залежною від купки мізерних. Надія тільки на Бога й на тих лідерів, які мають не штучне волосся, не штучні груди, а відтак, і зобов'язання не підслуховувальні щодо громадян
Жека Показати IP 12 Січня 2009 16:51
Пипец преступников поймали. Дайте людям работу с нормальной зарплатой и про самогон все забудут.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus