USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку за вбивство судили 19-річного волинянина

16 Травня 2013 08:45
Дев'ятнадцятирічний волинянин потрапив до суду через обвинувачення у грабежі, розбійних нападах, умисному нанесенні важких тілесних ушкоджень, що в результаті спричинили смерть постраждалої, а також у зберіганні наркотичних засобів. Про це повідомляє «Під прицілом».

Сьогодні, 15-ого травня ця справа розглядалася в Луцькому міськрайонному суді Волинської області.

Василь Ламатін – 1994 року народження, який, власне, і є обвинуваченим у цій справі, розповідають правоохоронці, народився в неблагополучній сім'ї. Батько постійно пиячить, мама – інвалід дитинства та ніде не працює. Окрім того, в цій родині виховуються ще двоє неповнолітніх дітей, меншій з яких – всього два роки.

Ламатіни проживають в селі Чаруків Волинської області. Згідно з характеристикою сільського голови, сім'я практично не займалася вихованням сина Василя. Він, своєю чергою, неодноразово промишляв крадіжками.

«Він уже був судимий, однак через позитивну характеристику був достроково звільнений з місця позбавлення волі в травні минулого року», - кажуть у селі.

Розпочалося все з того, що хлопець, аби роздобути грошенят на випивку, вирішив продати самотній бабі Вірі, яка проживала на віддаленому від села Чаруків хуторі, вкрадену качку. Вісімдесяти п'ятирічна бабуся проживала там одна. Ні дітей, ні родичів вона не мала.
Коли хлопчина запропонував їй купити домашню птицю, старенька не відмовилася, однак, сказала, що на даний момент вона не має при собі грошей, мовляв, нехай прийде до неї завтра, тоді і отримає кошти.

Такий варіант не сподобався Василю, гроші на спиртне він хотів отримати негайно. Він штовхнув бабусю та забрав у неї гроші – приблизно 800 гривень.

Бажання легкої наживи невдовзі привело хлопця до того ж обійстя, де проживала самотня жінка похилого віку. Цього разу двері благенької хатини були зачинені, юнак вибив їх ногою. Після цього підійшов до баби Віри та почав вимагати в неї гроші. Добився свого після застосування до неї насильства. Цього разу молодик забрав 700 гривень.

Через деякий час він знову навідався до старенької. Як і попереднього разу – вибив вхідні двері ногою та почав вимагати грошей. Перелякана пенсіонерка переконувала хлопця, що цього разу у неї немає коштів. Розлючений хлопчина не повірив – накинувся на неї з кулаками. Унаслідок насилля жінка померла. А грошей молодик у неї так і не знайшов.

Наступного дня він повернувся на місце злочину, аби пересвідчитися чи його жертва дійсно мертва. Побачив там нерухоме тіло, яке так і лежало без будь-яких ознак життя.

Зауважимо, окрім цього злочину, Василь Ламатін обвинувачується у крадіжці мобільного телефону та у зберіганні наркотиків.

«Був у свого друга в Луцьку, побачив у нього мобільний телефон, вкрав його та наступного дня продав на «Варшавці». А наркотики я знайшов. Приїхав поїздом в Луцьк і на вокзалі побачив міліцейського. Злякався та сховав пакет з травою під мостом на вокзалі», - розповів про свої промисли обвинувачений.

Власне, на сьогоднішньому судовому засіданні молодик заявив, що повністю визнає свою вину, у скоєному розкаюється. Мовляв, не мав на меті вбивати стареньку, а зробив це під впливом алкоголю.

«Я не хочу згадувати події того дня, коли відбулося вбивство. Мені це дуже важко», - заявив він в суді.
Остаточній вердикт по цій справі поки що так і не винесли – її перенесли. Однак, за словами прокурора, юнаку «світить» не менше 12 з половиною років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ПП Показати IP 16 Травня 2013 10:52
ВОЛИНСЬКІ НОВИНИ, хоча б пояснили читачам, підприємцям про реорганізацію ДПС у Волинській області. Що то за ГУ Міндоходів? і т.д. по тексту
анонімус Показати IP 16 Травня 2013 11:01
і ви вважаєте, що його можна перевиховати?
хвєлолаг Показати IP 16 Травня 2013 11:50
"Вісімдесяти п'ятирічна бабуся" - на якуй ту мови?!!! Часам не ятвяжськуй?)))
Серий Показати IP 16 Травня 2013 12:33
«Він уже був судимий, однак через позитивну характеристику був достроково звільнений з місця позбавлення волі в травні минулого року», - хто її писав?
Лучанин Показати IP 16 Травня 2013 12:52
Повинен бути притягнутий до відповідальності автор позитивної характеристики на бандита. Юнаку повинно світити не 12 років колонії, а довічне ув’язнення для ізоляції від суспільства
Валєра Китаєсь Показати IP 16 Травня 2013 13:06
Я його би повіс це отброс общєства а бо сам би його побив так само як він ту бабусю гусяра

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus