USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Нововолинську банда рекетирів 7 років тероризувала місцевий бізнес

19 Червня 2013 09:38
Групу мешканців Нововолинська, яким закидають вимагання грошей із місцевого бізнесу, судитимуть по-новому.
Так ухвалив Апеляційний суд Волинської області.
За версією правоохоронців, група молодиків спортивної статури, маючи за плечима кримінальний досвід, упродовж 2004-2011 років вимагали від нововолинських підприємців матеріальні цінності та гроші та непевні послуги – кримінальний «дах». Фактично ж вони нібито збирали данину за безперешкодне зайняття підприємницькою діяльністю.
Аби жертви були слухняними, їх залякували вбивством. Аби підкріпити свої вимоги, вдавалися до цілком конкретних «аргументів». Наприклад, одному із місцевих підприємців підсудні буцімто у липні 2006 року переламали битою ноги. А інший бізнесмен після жорстокого побиття, не маючи змоги виконати забаганки «рекетирів», узагалі виїхав за кордон.
Суд першої інстанції визнав чоловіків винними у вимаганні (частина 4 статті 189 Кримінального кодексу України) та обрав їм міру покарання у вигляді позбавлення волі (від 7 і до 8 років) та конфіскації майна.
Із цим вироком не погодилися як у прокуратурі, так і засуджені. Державне обвинувачення в апеляції вказувало, що «рекетири» працювали у складі організованої злочинної групи. Тож прокурор просив скерувати справу на новий судовий розгляд.
Натомість засуджені вказували на упередженість слідства, а вирок узагалі вважали побудованим на припущеннях. Зокрема нікому з підсудних та захисників слідчим не було надано для ознайомлення записи телефонних розмов, які були записані в результаті проведення негласних слідчих дій. А під час проведення обшуків у їхніх помешканнях понятими були працівники міліції.
Отож колегія суддів судової палати із розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Волині задовольнила апеляції прокурора та засуджених. Вирок суду першої інстанції скасували, а справу направили на новий судовий розгляд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus