USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У селищі під Луцьком через холод закрили школу і садочок

19 Грудня 2010 11:05
Через холод у селищі Рокині Луцького району закрили школу і дитячий садочок.

У селищі Рокині проживає близько 2 тисяч людей. Оскільки населений пункт невеликий, то тут працює лише одна школа і садочок. Проте зараз обидві установи – закриті, - 18 грудня повідомило Волинське телебачення.

Котельня, що опалює заклади, раніше працювала на газі. Але 2 роки тому на виконання місцевої програми енергоощадності перейшла на тверде паливо – зокрема, на дрова.

Але бажаних результатів цей крок не дав: узимку в дитсадочку температура в кімнатах – 9-10 градусів. Тому діти тут бути не можуть.

Вихователька Світлана Безмертнюк каже, що температурний показник у садочку майже удвічі нижчий від норми. «Діти повинні бути одягнуті у 2-3 кофти. Діткам справді холодно. Вони не можуть реагувати на якій мої завдання. Ліжка холодні», - розповідає вихователька.

Жителі селища не тільки обурені тим, що нема куди подіти дітей у час, коли батьки на роботі, а й вважають, що у цій ситуації винна місцева влада, яка заздалегідь не подбала про нормальні умови дітей.

Керівництво садочка каже, що заклад зачинено на карантин згідно з наказом санепідемстанції. Завідувачка дитсадка Леся Морозюк каже, що її робочий день, як і робочий день директора школи і завгоспа починається з котельні. «Ми ідемо в котельню і дивимося - палиться там чи не палиться». І додає, що «така котельня, як збудували на тверде паливо, нам недостатня».

Начальник житлово-комунального господарства ЖКГ селища Рокині Володимир Куліш каже, що одна з причин такої ситуації – у застарілій теплотрасі. «Теплотраси не змінені, діаметр теплотрас, які були до цього, залишилися такі самі. Відповідно втрати дуже високі. Теплотраси збудовані ще у 1976 році». Куліш каже, що у теплотрасах втрачається не менше чверті тепла.

Іншою причиною холоду у школі і садочку є дрова, якими палять у котельні. Вони – сирі.

Перший заступник голови Луцької райдержадміністрації Віктор Сіліхін каже, що у цьому винні керівники місцевого ЖКГ. «Деякі кошти виділялися в попередні роки . Зараз почали дровами топити, але дрова треба було влітку готувати, щоб вони були сухі, щоб давали нормальний коефіцієнт корисної дії. Зараз завозяться дрова, ясно що вони не сухі», - каже Сіліхін.

Проте і у селищній раді і в Луцькій райдержадміністрації стверджують, що цю проблему скоро вирішать.

Селищний голова Марія Піскар запевняє, що котельня на газове опалення залишилася діючою, проте не може використовуватися через високу ціну газу. «Маючи на даний час газ в нас питання були б зняті… Якщо палити одним газом, то ми спалюємо дві з половиною тисячі кубів газу. Це дуже великі витрати», - каже голова. І додає, що «селищна рада на субвенції. А держава субвенції такої великої нам не дасть».

Хоч представники влади переконують, що садочок працюватиме, - йдеться у сюжеті ВТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 19 Грудня 2010 11:29
парадокс більшість жителів Рокині проголосували за Тімашєнку...яка у січні 2009 підмахнула кабальний газовий контракт,збільшивши ціну газу ДВІЧІ..
Читач Показати IP 19 Грудня 2010 12:44
Та, у ВР, дехто вважає, що школи можна і соломою опалювати. А де ж та солома - колгоспи самі ж зруйнували, даби не мішали їм відкат на польському салі заробляти.
wiking Показати IP 19 Грудня 2010 13:35
Я не прихильник "Тімашенко", а ле Дідо критикує тільки колишню владу і пані Ю. Ми ж живемо при нинішній владі, яка може зробити краще життя, а ле не робить. Чомусь ми тільки все більше зубожіємо, а порядок бачимо як на водять у Верзовній раді.
Критик Показати IP 19 Грудня 2010 16:47
Звикли наші керівники свою провину перекладати на інших, шукати крайніх. Мало їх хвилює те, що діти мерзнуть. Чи не знав два роки тому голова Луцької РДА Демчук, що з цієї затії нічого не вийде? Зате, головне, було успішно відрапортовано "вищесоячим" органам про впровадження енергозберігаючих технологій і перехід на альтернативні види палива. А те що діти мерзнуть, були "вбухані" неефективно кошти - це для нього другорядне. От де поле діяльності для правоохоронних органів...
Небайдужа Показати IP 20 Грудня 2010 11:56
Цікавий факт мені розповіли, що школу спочатку побудували без опалення (грошей не знайшлося чи то будівельники забулися...)Але факт залишається. ЇЇ так і не прийняли ні санстанція, ні пожежна, але Романюк таки голослівно та помпезно відкрив школу, бо термін, що дала Тимошенко, піджимав.
т Показати IP 20 Грудня 2010 23:07
НИКОМУ КРОМЕ ВАС ВАШИ ДЕТИ НЕНУЖНИ.КАК ЖИТЬ ДАЛЬШЕ РЕШАЙТЕ САМИ.
Сергій Показати IP 17 Січня 2011 14:53
Де та програма із енергозбереження в дошкільних закладах?", хто її бачив? читав? розробляв? реалізовував? Про що взагалі мова??? Чи кожен "начальніка" сам собі - енергоменеджер!! енергоаудитор!? В підсумку - ось такі наслідки "діянь" тих "фахівців". Є гарна приказка: "Застав дурня Богу молитись,..." далі, сподіваюсь, всі знають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus