USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Володимирі-Волинському засудили працівників водоканалу

25 Червня 2010 10:51
На Волині засуджено до умовних термінів двох працівників міського водоканалу, які привласнили кошти, сплачені громадянами за комунальні послуги.

Про це повідомила прес-служба обласного управління СБУ.

Володимир-Волинський міський суд виніс вирок начальнику абонентського відділу та контролера місцевого управління водопровідно-каналізаційного господарства. Чоловік у 2005-2009 роках, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнили кошти 148 громадян, що були отримані в рахунок оплати боргу за надання послуг по водопостачанню та водовідведенню.

Слідчими управління СБУ встановлено, що начальник абонентського відділу, маючи доступ до комп’ютерної бази боржників Володимир-Волинського водоканалу, разом із колегою-контролером вимагали погашення заборгованості у жителів міста. У разі відмови погрожували припинити водопостачання або блокувати системи водовідведення.

Під час розрахунку, боржникам видавалися підроблені чеки про оплату. Потім начальник абонентського відділу, знаючи код доступу до комп’ютерної мережі, незаконно вносив неправдиві дані в програму приймання платежів, тобто, списував заборгованості.

У результаті безпідставного списування заборгованості з розрахунків із населенням, Володимир-Волинському управлінню водопровідно-каналізаційного господарства нанесено збитків на 97 тисяч гривень.

У 2009 році співробітниками СБУ припинено незаконну схему привласнення коштів.

Суд визнав зловмисників винними у підробленні документів та їх використанні та несанкціонованих діях із інформацією, у службовому підробленні та недбалості. Їх покарано позбавленням волі на три роки шість місяців із іспитовим терміном два роки.

Суд стягнув і суму збитків, завданих підприємству.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus