USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна хоче, аби трибунал у Гаазі судив Януковича

25 Лютого 2014 14:05
Верховна Рада просить Міжнародний кримінальний суд притягнути до відповідальності Віктора Януковича, Віталія Захарченка, Віктора Пшонку та інших посадових осіб за злочини проти людей.

Відповідну заяву 324 голосами проголосували у Верховній Раді, - повідомляє "Українська правда".

Депутати прийняли заяву в Міжнародний кримінальний суд про визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду, скоєння злочинів проти людяності вищих посадових осіб держави, які привели до особливо тяжких наслідків і масових вбивств українських громадян під час мирних акцій протесту в період з 21 листопада 2013 по 22 Лютий 2014.

Під час бурхливого обговорення деякі депутати наполягали на додання до заяви списку прізвищ винних чиновників, які віддавали злочинні накази, включаючи, наприклад, Клюєва, Арбузова, Азарова та інших.

Однак єдності щодо кількості прізвищ у парламенті не спостерігалося.

Спікер ВР Олександр Турчинов наголосив, що список потім буде поповнений прізвищами тих людей, провину яких буде доведено.

Разом із тим ВР досі не ратифікувала Римський статут міжнародного кримінального суду.

Відповідний законопроект раніше зареєстрував депутат від "Батьківщини" Геннадій Москаль.

Турчинов зазначив, що цей документ опрацьовується і на найближчих засіданннях буде внесений у ВР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus