USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українських фермерів дурять: підроблене, «безплідне» насіння. ВІДЕО

22 Травня 2013 10:02
Українські фермери один за одним стають жертвами обману, купуючи замасковані під відомі марки різні сорти насіння та добрив, йдеться у сюжеті ТСН.

Підробки часом настільки вдалі, що від справжніх їх можна відрізнити лише під час збирання врожаю, якого в результаті або мало, або взагалі немає. Цьогорічна посівна кампанія хоч і стартувала пізно, але все ж потроху наближається до свого апогею. Нині на полях активно взялись за посадку соняшнику. Спільна для фермерів і ще одна морока - цілковита відсутність гарантій, що врожай буде. І не лише через примхи погоди. Україна завалена підробленим насінням та пестицидами. Із підпільних цехів насіння за привабливою ціною та під логотипами відомих європейських марок десятками тонн розходиться країною.

Однак всередині воно - дешеве і не життєдайне. «Іноді бували випадки коли повністю знищувався урожай. Втрачаються кошти, втрачається рік цілий, втрачається весь прибуток, на який розраховувала людина», - бідкаються фермери. Фальсифікатори настільки хитрі, що підробляють не лише етикетку, а й посівний матеріал, який навіть підфарбовують. У Держсільгоспінспекції не приховують, що перевіряти всіх не встигають. Щоб не бути обдуреними, і великим, і малим господарникам радять купувати насіння лише у перевірених постачальників.

«Фірмовий магазин. Виробник насіння, етикетка якого відома. Він не один рік працює на ринку, ви його бачили і знаєте. І після того, як ви висадили, зберегти упаковку і копію чека, де ви його купили», - порадив перший заступник голови Держсільгоспінспекції Юрій Марчук.

Цього року правоохоронці вже викрили три великі фальсифікаторські цехи. Тоннами насіння з яких, на жаль, вже засіяні українські поля. Попередня сума фермерських збитків перевалила за 10 мільйонів гривень. Остаточні ж втрати стануть відомі лише восени - під час збору врожаю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маланія Показати IP 22 Травня 2013 14:39
Не працює в Украіні контроль за розливом всяких хімічних засобів захисту. Що там фасується в меншу тару ніхто не знає-тільки фірми .які цим займаються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus