USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині голландець вирощує українських свиней

3 Травня 2010 15:36
Поголів’я свиней у голландця Еріка де Вріза, що у ТзОВ «Гірсан» на території Березолуківської сільської ради Рожищенського району Волині, складає 3 тисячі 200 голів.

З фермерським господарством де Вріза ознайомилися учасники робочої поїздки голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка до Рожищенського району.

Фермер із Голландії кілька років тому реалізовував на Україні проект, навчаючи українських фермерів розвивати сільське господарство. Каже, що в Україні йому сподобалося і він вирішив тут залишитися.
Викупивши стару розвалену бригаду поблизу Рожища, він розпочав тут свій бізнес. «Стартовим» поголів’ям фермера було 500 свиней.
Відвідування свиноферму – лише в умовах підвищеної безпеки. До тварин можна підходити групою лише у 5 чоловік. Усіх «гостей» одягають у спеціальні сині халати, поліетиленові шапочки та бахіли. Ерік розповів, що планує збудувати спеціальну прохідну, аби працівники ферми йшли до тварин у стерильному одязі.
Займається він цим бізнесом уже 8 років поспіль.
Свині перебувають у загонах, обладнаних автоматикою. Так, техніка стежить за мікрокліматом у приміщенні, температурою. У годівницях – завжди свіжий корм. Якщо він закінчується - свині стукаються п’ятачками у спеціальний м’ячик внизу кормушки і зверху досипається їжа. Схожим способом тварин отримують і свіжу воду.
Харчують свиней натуральними кормами із кукурудзи та ячменю. Підгодовують сертифікованими вітамінами та мінералами.
Обігрівається приміщення електричними обігрівачами.
Тварин не вбивають - продають живою вагою у всьому західному регіоні України. За півроку свиня встигає набрати 119 кілограмів і тоді її продають.
Ерік де Вріз придбав землі, аби вирощувати кукурудзу. Каже, що мати майже замкнутий цикл виробництва вигідно. Приміром, ціни на харч для тварин ростуть, тому варто прагнути годувати свиней своєю кукурудзою.
Секрет успіху, на думку Еріка, полягає у тому, що кожну заробленому копійку на початку розвитку справи варто вкладати на розвиток справи, і не думати про прибуток.
До речі, на Волині Ерік де Вріз одружився із місцевою мешканкою і став батьком двох дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Влад Показати IP 4 Травня 2010 16:00
До сих пор ни одного отзыва.Хотел бы я посмотреть,если бы написали, русский выращивает украинских свиней,чтобы тут понеслось...От этого быть не может(так как в представлении свидомых все русские-пяницы),до а ту его,а ту и т.д.Ржачка-срачка.
до Влада Показати IP 4 Травня 2010 18:00
Люди на городі. Садять. Молодець Ерік Довриш. Він не тільки вирощує свиней, він допомагає Україні. А що зробив ти?
Роман Показати IP 4 Травня 2010 18:23
те, що ти написав і є ржачка-срачка...
Влад Показати IP 4 Травня 2010 21:45
Да это я пока только пофантазировал,ржать и срать тебе еще рано.И к голандцу тюльпанному ничего не имею,пусть хоть павлинов разводит.Это я про внимательность в чтении.
Роман Показати IP 5 Травня 2010 10:33
фантазер блін :))) "про внимательность в чтении" :) тобі вже точно не рано :)
толя Показати IP 4 Грудня 2010 16:18
работай дальше и помагай Березолукам:)
Кроватка Показати IP 24 Грудня 2018 00:14
коментар було видалено
Підгірне Показати IP 24 Грудня 2018 00:22
в нас скоро буде звіринець ура будем пити смирдючу воду і дихати невіда чим- зате пару людей буде працевлаштовано а решта пофіг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus