USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні – зміїний «бебі-бум». ВІДЕО

10 Травня 2013 14:11
Фахівці попереджають, цього літа гади жалитимуть, як ніколи. За словами змієлова, такої кількості плазунів він ще не бачив – ловити їх можна відрами, - повідомляє ТСН.

За словами провідного зоолога акватераріуму Київського зоопарку Оксани Мороз, зміїний бебі-бум цього року - через спеку.

«Коли літо, мало дощів, кількість змій зростає. Зараз суха погода і це впливає на життєдіяльність змій і вони дуже активні», - зазначає зоолог.

Попри збільшення популяції плазунів, вбивати їх не радять, бо за одну гадюку передбачено штраф 4000 гривень.

Зі слів головного вітчизняного токсиколога з 11-ти видів змій в Україні небезпечна лише одна – степова гадюка. На щастя, за останні 10 років від її укусів ніхто не помер.

Головний токсиколог МОЗ України Борис Шейман розповів, що вони закупили польську протизміїну вакцину, утім, якщо не скористатись нею одразу, на місці пригоди – зусилля марні, а тому найкращий вихід при зустрічі з гадами – не робити жодних різких рухів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus