USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В Україні не помреш «офіційно» - не видають свідоцтва про смерть

4 Жовтня 2013 08:40
В Україні триває епопея з держреєстрами. Міністр Олена Лукаш переконує, що їх ремонтують, але нотаріуси не бачать реальних змін. Якщо кількома днями раніше в Україні не можна було зареєструвати шлюб, то тепер у країні не помреш «офіційно».

Свідоцтва про смерть не можуть видати через збої в системі. «У мене помер батько. За свідоцтвом про смерть довелося стояти годину в черзі у відділі реєстрації смерті ГУ юстиції. У підсумку довідку нам дали, але до реєстру актів цивільного стану не внесли», - розповідає Інна Василівна в коментарі ТСН.

Більше того, згідно з законом ховати без офіційного підтвердження смерті не можуть. Але на кладовищах «входять у положення». «Проте довелося увійти в становище. Дозволяємо ховати при пред'явленні свідоцтва про смерть, а виписку з реєстру отримаємо, коли все запрацює», - поділилися на одному з кладовищ.

Раніше повідомляли, що нотаріуси вже можуть користуватися потрібними документами через реєстр. Але спеціалісти кажуть, що не можуть зайти в базу – комп'ютер видає помилку. «Так, деякі кажуть, що вже все працює, але, наприклад, мій комп'ютер при спробі входу в реєстр видає помилку. І так - у багатьох колег», - сказала нотаріус Альона Загоруйко

У Мінюсті пояснюють проблему з реєстрами розслідуванням. Міністр Олена Лукаш заявила, що робота реєстрів припинена у зв'язку з розслідуванням корупційних порушень колишніми і нинішніми співробітниками ДП «Інформаційний центр».

Нагадаємо, що від скандалу навколо держреєстрів можна чекати чого завгодно: дані можуть бути легко змінені. Через збої порушена робота РАГСів і банків, нотаріуси не проводять операції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus