USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні важка епідемія гепатиту, - МОЗ

20 Травня 2010 09:21
Кількість людей, інфікованих вірусом гепатиту С, вже сьогодні в десятки разів перевищує кількість ВІЛ-інфікованих.
Про це 19 травня на прес-конференції, приуроченій до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, заявив перший заступник міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець, повідомили в прес-службі МОЗ, передає Кореспондент.

Водночас, за його словами, сьогодні держава визнала цю проблему і готова разом з громадськими організаціями допомогти вирішити її.

Лазоришинець зауважив, що в Україні існує мало інформації про гепатит С, тоді як група вірусних гепатитів, найбільш небезпечними серед яких є В і С, швидко поширюється у нашій країні і призводить до хронічного перебігу хвороби з несприятливими наслідками.

Сьогодні, за даними ВООЗ, кількість носіїв вірусу гепатиту В у світі сягає 350-500 млн., а людей, у яких виявлено маркери гепатиту С, - понад 180 млн. Кількість людей, інфікованих вірусом гепатиту С, вже сьогодні в десятки разів перевищує кількість ВІЛ-інфікованих, а, за прогнозами фахівців, до 2015-2020 року кількість хворих ще подвоїться.

Довідково:

Гепатит C (hepatitis C) - це інфекційне захворювання печінки, викликане вірусом. Інфекція, зумовлена вірусом гепатиту C, може розвинутися у будь-якої людини і спостерігається частіше у молодих людей. Вірус гепатиту С передається через кров. Більшість випадків гепатиту С розвиваються непомітно і переходять у хронічну форму з багаторічним перебігом без симптомів. Хронічний гепатит С добре піддається лікуванню новими препаратами. Діючої вакцини для профілактики гепатиту С поки не існує, проте зараження можна уникнути.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus