USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Водію «BMW», який збив велосипедиста в Луцьку, залишили права

11 Жовтня 2018 08:00
Водію «BMW», який збив велосипедиста на вулиці Ковельській у Луцьку, присудили півтора роки обмеження волі без позбавлення водійських прав, однак суд замінив це покарання на умовне.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 3 жовтня.

Так, під час судового засідання вдалося встановити, що 1 серпня 2016 року водій автомобіля «БМВ 730» рухався по вулиці Ковельській у напрямку виїзду з Луцька зі значним перевищенням швидкості, яка становила не менше ніж 98,3 - 102,6 км/год. Зокрема обвинувачений водій не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з велосипедистом, який перетинав проїжджу частину. Внаслідок ДТП потерпілий велосипедист отримав ушкодження середнього ступеня тяжкості, серед яких струс мозку та численні рани на обличчі і кінцівках.

Водій «БМВ» повністю визнав свою вину та не оспорював фактичних обставин злочину, однак не визнав цивільного позову потерпілого, адже після ДТП він відшкодував йому дві тисячі доларів США та 10 тисяч гривень протягом слідства.

Отож, суд визнав його винним та призначив покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік та 6 місяців без позбавлення права керувати транспортними засобами, втім на підставі ст. 75,76 КК України звільнив від призначеного покарання, якщо протягом півтора року він не вчинить нового злочину. До того ж, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілого у розмірі 15 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
хаха Показати IP 11 Жовтня 2018 09:07
суддю на велосипед і на дорогу
33-й Показати IP 11 Жовтня 2018 09:39
Назвіть цього "доброго" суддю.
Любі свині Показати IP 11 Жовтня 2018 09:45
Вкотре повторю свої коментарі з цього приводу: суддів у нас не має. В нас в державі є у*людки в судових мантіях, які думають, що доля до них завжди буде грайливою... Нюню....
Нічо не розумію Показати IP 11 Жовтня 2018 23:53
Ви шо тут якісь дурнуваті? Придурок на ровері ганяє по дорозі як собі захоче, його збивають і ви ще хочете покарання для водія авто? Це як? Велосипедист перетинав дорогу яким чином цікаво? Він учасник дорожнього руху чи ні? Бачу на фото подвійну суцільну, то куди він бл*ть їхав і що пересікав? Я б особисто умовне дав би велосипедисту і забрав би у нього право керувати велосипедом навічно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus