USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинський адвокат спробував підкупити прокурора

24 Квітня 2013 12:14
Угоду на 30 тисяч гривень спробував укласти з прокурором адвокат-хабарник на Волині.

Адвокат, якого звинувачують у підбурюванні до дачі хабара, спробував укласти у прокурором угоду про визнання винуватості, - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, адвокат виявився уродженцем міста Горохів. Він займається адвокатською діяльністю неповні 3 роки на підставі свідоцтва, виданого 25.06.2011 року Рівненською обласною кваліфікаційно-дисциплінарною колегією адвокатів. Чоловік одружений і раніше не притягувався до відповідальності.

Тож днями у відкритому підготовчому судовому засіданні відбувся розгляд кримінального провадження, що надійшло з прокуратури Волинської області з обвинувальним актом та угодою про визнання адвокатом своєї винуватості.

Під час досудового провадження між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості, згідно якої адвокат повністю визнає свою винуватість у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 27, частиною 4 статті 369 КК України. Тож сторони узгодили, що при затвердженні угоди адвокат сплатить лише штраф у розмірі 30 000 гривень.
Однак суд відмовив у затвердженні угоди, порахувавши її надто м’яким покаранням. Таким чином кримінальне провадження повернули прокурору Волинської області для продовження досудового розслідування у загальному порядку.

Нагадаємо, що на початку березня співробітники ДСБЕЗ Волині затримали адвоката, який вимагав від приватного підприємця 2500 доларів США. Зокрема він з 20 лютого по 7 березня 2013 року, неодноразово спілкуючись з приватним підприємцем стосовно вирішення питання про повернення належних йому товарно-матеріальних цінностей, вилучених по адміністративній справі щодо його найманого водія у справі порушення митних правил, переконував клієнта у необхідності передати йому 2500 доларів США, аби він, як адвокат, вручив їх в якості хабара начальнику ВДВС Любомльського РУЮ та начальнику ВДВС Ковельського РУЮ. Тож він намагався роз’яснити своєму клієнту, що таким чином службові особи, які займають відповідальне становище, допоможуть повернути конфіскований на митниці товар. Тож 7 березня клієнт передав адвокату частину затребуваних грошей, однак тут ж е його і пов’язали. Незабаром його випустили під підписку про невиїзд, заборонивши йому спілкуватись із клієнтом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
3333 Показати IP 24 Квітня 2013 15:56
"його пов*язали" - це новий журналістський прийом?
Вася Показати IP 24 Квітня 2013 16:30
Я дико извиняюсь, а где в этом опусе наводятся примеры подкупа прокурора. Или сделка со следствием предсмотренная УПК Украины на данный момент трактуется как подкуп прокурора.........
Вася Показати IP 24 Квітня 2013 16:30
Я дико извиняюсь, а где в этом опусе наводятся примеры подкупа прокурора. Или сделка со следствием предсмотренная УПК Украины на данный момент трактуется как подкуп прокурора.........
111 Показати IP 24 Квітня 2013 23:26
Повірив дуралєй прокуроським, покаявся, тепер сяде.
Справедливість Показати IP 29 Листопада 2013 14:00
А в чому тут кримінал, у вигляді надані хабара? Тут або шахрайство, або просто порушення правил адвокатської етики.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus