USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинянин дев’ять років незаконно отримував пенсію по інвалідності

26 Березня 2009 08:32
Завдяки хабарові, якого отримав медичний працівник волинської кардіологічної МСЕК, громадянин упродовж 2000-2009 років отримував пенсію по ІІІ групі інвалідності загального захворювання. Про це під час колегії в обласній прокуратурі розповів заступник прокурора Волині Василь Куренда, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пана Куренди, проведеними перевірками встановлено 72 випадки отримання хабара медичними працівниками Волинської обласної спеціалізованої кардіологічної медико-соціальної експертної комісії.
Нагадаємо, що прокуратура Луцька в січні порушила кримінальну справу за неодноразове отримання хабарів головою спеціалізованої кардіологічної МСЕК за встановлення чи підтвердження групи інвалідності обсягом 100-1000 гривень та 50-100 доларів (загалом більш ніж 20 тисяч гривень).
Василь Куренда розповів, що такого роду дії працівників МСЕК призводять до незаконних виплат відповідних допомого та пенсій у зв’язку з незаконним встановленням групи інвалідності.
«Так, службовими особами кардіологічної МСЕК безпідставно виписаний та виданий громадянину витяг з акту огляду від 6 вересня 2000 року, який є документом суворої звітності. У витязі зазначили про встановлення громадянину безпідставно безстроково ІІІ групи інвалідності по загальному захворювання», – зазначив заступник прокурора області.
Однак під час перевірки було встановлено, що цей чолов’яга не проходив кардіологічної медико-соціальної експертизи, а витяг з акту огляду МСЕК йому видано за винагороду.
«Після отримання підробленого витягу з акту громадянин пред’явив його в управління Пенсійного фонду і на підставі цього була призначена і виплачувалася з 2000 року по січень 2009 року пенсія по ІІІ групі інвалідності. Як підсумок, незаконно виплачено понад 21 тисячу гривень. За цим фактом (привласнення майна та підробка документів) порушена кримінальна справа», – розповів Василь Куренда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Березня 2009 12:44
"...упродовж 2000-20009 років" - порахуйте, будь ласка, нулі. Не будьте підрахуєм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus