USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як на Волині боротимуться з пожежами в екосистемах

4 Квітня 2016 13:31
У зв’язку з посушливою погодою, для запобігання пожежам в екосистемах під час травневих свят залучать патрульні групи.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 4 квітня.

Як повідомив перший заступник начальника УДСНС України у Волинській області Ростислав Демчук, протягом першого кварталу цього року в області відбулося 16 виїздів пожежно-рятувальних підрозділів на гасіння пожеж у природних екосистемах (торік цей показник становив 42). Загалом вогогонь охопив понад 60 гектарів. Найбільше випадків зафіксували у Луцьку, Луцькому районі, Володимир-Волинському, Локачинському, Любомльському та Турійському районах. Пожежі завдають непоправну екологічну та економічну шкоду. Питання розглядали у лютому у рамках міжвідомчої наради у лютому.

З його слів, є два аспекти подолання проблеми – переконання мешканців та адміністративні стягнення. Так, на території області здійснили 37 спільних рейдів, внаслідок яких притягнули до адміністративної відповідальності 11 осіб за випалювання посуші.

Дехто з оштрафованих стверджував, що зробив це з необережності, частина не визнає своєї провини, частина мотивує вчинок тим, що суху рослинність випалювали для пасовищ. Наразі, згідно з результатами минулого року, розробили пропозиції щодо змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Пропонують дозволити штрафувати землекористувачів за спалювання рослинності на їхніх ділянках. Наразі землекористувачі часто виправдовуються, що не мають стосунку до спалювання.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що рівень вод на території області зараз критичний, а у разі підвищення температури на 10 градусів ситуація стане ще більш небезпечною. Він нагадав, що торік мільйони гривень витратили не на розвиток області, а на гасіння пожеж. Під час пасхальних та травневих свят до патрулювання лісів для профілактики пожеж хочуть залучити патрульні групи, які будуть задіяні у районах видобутку бурштину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus