USD 39.50 39.95
  • USD 39.50 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Японію сколихнув потужний землетрус. ОНОВЛЕНО

22 Листопада 2016 08:10
Японію сколихнув потужний землетрус, сила поштовхів сягала позначки 7,3.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням Nippon.com.

Землетрус призвів до утворення цунамі. Влада Японії випустила попередження про загрозу цунамі по всьому периметру побережжя. Епіцентр землетрусу був зафіксований в десяти кілометрах від узбережжя префектури Фукусіма. Токійська енергетична компанія (TEPCO) перевіряє, чи не постраждала АЕС Фукусіма-1 в результаті потужного землетрусу.

Як повідомляє УНН 22 листопада, метеорологічне агентство Японії скасувало всі попередження про цунамі в північно-східних і східних префектурах, які були введені в дію після потужного землетрусу.

Землетрус магнітудою 7,4 стався біля берегів префектури Фукусіма близько 6 години ранку у вівторок. Метеорологічне агентство країни оприлюднило попередження про цунамі для узбережжя префектур Фукусіма і Міягі та оповіщення для інших префектур уздовж узбережжя Тихого океану.

Деякі жителі прибережних районів евакуювалися. Серія цунамі прокотилася узбережжям, висота хвилі одного з них сягнула 1,4 метра. Це сталося в порту Сендай у Міягі. Влада повідомила, що щонайменше 10 людей отримали поранення в результаті землетрусу у вівторок.

Електроенергетична компанія Токіо повідомила, що відновлено систему охолодження на атомній електростанції «Фукусіма дай-ні», яка на деякий час зупинилася після землетрусу. Як поінформували представники пожежної охорони в місті Івакі префектури Фукусіма, на нафтохімічному комплексі в районі Нісікіматі сталося загоряння, яке було ліквідоване приблизно о 6:40. Залізничне сполучення, авіарейси та рух інших видів транспорту були призупинені або здійснювалися з затримками.

Посадові особи метеорологічного агентства попереджають, що ще один подібний землетрус може статися протягом тижня, і це також може спровокувати цунамі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus