USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Японії після землетрусу річка потекла в зворотньому напрямку

23 Листопада 2016 15:46
Через землетрус магнітудою 7,3 і півтораметрового цунамі річка Сунаоші в японському місті Тагадзе змінила напрям течії.

Місто Тагадзе, де помітили зміну течії, знаходиться в префектурі Міягі , сусідній з префектурою Фукусіма – там теж відчувалися наслідки підземних поштовхів, - повідомляє ВВС.

Півтораметрова хвиля цунамі після землетрусу в Японії змусила річку Сунаоші змінити напрямок течії.

Як відомо, у 2011 році в цих районах вже був землетрус – він призвів до аварії на АЕС "Фукусіма", що стало однією з найбільших катастроф в історії країни.

Цього разу обійшлося без серйозних наслідків, але на станції тимчасово відключився блок охолодження. У той же час вчені говорять, що в найближчі дні підземні поштовхи можуть повторитися.

Як повідомлялося раніше, біля східного узбережжя Японії стався землетрус магнітудою 7,3, який призвів до утворення цунамі. Геологічна служба США оцінила магнітуду поштовхів у 6,9. Поштовхи сталися о 5:59 22 листопада за місцевим часом (22:59 21 листопада по Києву).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus