USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Залізнична аварія в Італії: постраждали більше 70 осіб

12 Липня 2016 23:33
На місці аварії потягів на півдні Італії тривають рятувальні роботи. Кількість жертв зросла до 23-х людей, ще близько 50 людей були поранені, - повідомляє BBC Україна.

У момент аварії поїзди рухалися однією колією між містами Барі та Барлетта, що розташовані на узбережжі Адріатичного моря.

Деякі поранені перебувають у критичному стані, і місцеві лікарні просять донорів здавати кров.

Папа Римський Франциск висловив співчуття родичам та помолився за жертв аварії.

Як повідомляє Радіо Свобода, серед імовірних причин залізничної катастрофи на півдні Італії вважають помилкову команду диспетчера, заявив італійському Radio Capital Массімо Мадзіллі, мер міста Корато, неподалік якого зранку сталася аварія.

Місцева влада повідомила, що на тій ділянці залізниці ремонтні роботи не проводилися. Підозрюють помилкове управління потягами, бо зіткнення сталося на великій швидкості і на ділянці шляху з одноколійним рухом.

На місці катастрофи працюють пожежники і рятувальні служби. За їхніми словами, жертв може бути і більше. Не інформують, чи є серед них іноземці. Одну дитину вдалося витягти живою, і її відправили на гелікоптері до найближчого шпиталю.

Лобове зіткнення потягів було настільки сильним, що уламки потягів порозліталися в полі між оливковими деревами на десятки метрів. В одному з поїздів уцілів лише останній вагон, в іншому – два.

«Не зупинимося, допоки не з’ясуємо, що сталося», – сказав прем’єр-міністр Маттео Ренці, оголосивши початок розслідування катастрофи.За останні сім років на італійській залізниці сталися 120 аварій, загинули 74 людини і понад 250 були поранені. Серед причин називають залізничні полотна з однією колією, зсуви ґрунту, що спричиняє сходження потягу з рейок, і навіть вибухи на будівельних майданчиках, які розташовані поблизу залізниці. Дуже рідко серед причин інцидентів вказують на фатальний збіг обставин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus