USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Здолбунівська електричка мчала з палаючими вагонами. Залізничники заперечують

16 Грудня 2009 16:52
 

Пасажирам електрички «Ковель-Здолбунів» у неділю 13 грудня  довелося подорожувати в екстремальних умовах. Як розповів «Волинським новинам» один із пасажирів, перед станцією «Клевань» потяг загорівся і їхав із двома палаючими вагонами. Коли електричка нарешті зупинилася, то на пожежних чекали більше півгодини.
 
У прес-центрі головного управління МНС Рівненської області запевняють, що нічого екстраординарного не сталося. Мовляв, виклик до чергової частини 13 грудня таки був. Начальник оперативно-координаційного центру обласного МНС Богдан Данилюк повідомив, що цю пригоду пожежники навіть не кваліфікують, як загорання.
 
«Виклик надійшов о 19.40. Були повідомлені пожежні частини селища Клевань та міста Рівного. Перший підрозділ прибув через 9 хвилин . Загорання, якщо таке було, працівники потягу ліквідували власними силами. За нашими даними, відбулося коротке замикання у двигуні п’ятого вагону, без подальшого горіння. Було лише задимлення», - переконує пожежник.
 
У вагоні, де сталося займання, їхало двоє пасажирів. «Пасажирів одразу вивели з вагону, ніхто не постраждав», - каже Богдан Данилюк.
 
Заодно, рівненські пожежні спростували інформацію про те, що через аварію затримали електричку.
 
Начальник вокзалу станції «Луцьк» Ірина Бас розповіла, що електричка «Ковель-Здолбунів» прибула на луцький перон із запізненням на 20 хвилин. До кінцевої станції Здолбунів потяг прийшов вчасно.
 
Поїзд належить Здолбунівському депо. Саме там повинні перевіряти його справність перед маршрутом. Тому, за словами начальника вокзалу станції «Луцьк», згідно правил у Ковелі він тільки розвертається і місцеві працівники його не оглядають.
 
«Якщо сталася аварія, ми мусимо викликати бригаду з депо, яке його обслуговує. Тобто, коли це був потяг Здолбунівського депо, то його мають право ремонтувати лише працівники з цієї установи. А в разі невеликої несправності – її ліквідовує помічник машиніста», - каже Ірина Бас.
 
Кореспонденту «ВН» вдалося додзвонитися до чергового Здолбунівського депо. На жаль, своє прізвище назвати він відмовився.
 
«Потяг вийшов з депо справним, після огляду. Ніякого загорання на маршруті не було. Не знаю, навіщо хтось повідомив до пожежників, можливо, хтось з пасажирів. Нічого страшного там не сталося», - заспокоює черговий
 
На запитання, скільки років уже курсує цей електропоїзд і чому все-таки сталося замикання, працівник депо ображено відповів: «Я вам уже все сказав».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
seal Показати IP 16 Грудня 2009 17:45
А ви знаєте, особисто я в цьому випадку схильний вірити саме пожежникам. Адже вагони потяга, ще й під час руху горять дуже і дуже швидко. Так, що якби дійсно там була серйозна пожежа, то за кілька хвилин від вагону, мабуть нічого крім колесних пар не залишилося б.
Таня Показати IP 18 Грудня 2009 19:45
Добре, що все так закінчилося, могло бути набагато гірше. Я вірю пасажиру, який повідомив ВН, бо диму без вогню не буває.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus