USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Жінка сокирою зарубала домашнього тирана

10 Червня 2013 11:00
Мешканка села Паридуби Старовижівського району Волині зарубала сокирою благовірного, який постійно знущався над нею та дітьми, навіть стріляв по них. За це жінці доведеться провести у в’язниці понад чотири роки.

Такий вирок виніс Старовижівський райсуд.

Як вказала жінка та низка свідків, вона прожила у шлюбі із покійним 23 роки. Благовірний постійно знущався із родини: бив, принижував, погрожував убивством. Чолов’яга навіть стріляв по рідних. За ці злочини він побував у «місцях не вельми віддалених», хоча розуму так і не набрався.

Отож, у серпні 2012 року чоловік укотре почав знущатися із малолітнього сина. Під час скандалу пригрозив дружині розправою, домагаючись її у неприродний спосіб. Аби діти не бачили цього жаху, жінка запропонувала піти з дому до хати, що стояла пусткою край села. Домашній тиран із цим погодився.

Однак, коли дорослі виходили із оселі, чоловік пригрозив дружині вбивством. Тож та захопила з собою сокиру.

Коли ж по дорозі благовірний за звичкою вдарив дружину у скроню, та зарубала його сокирою. Жінка переконувала, що перебувала у стані афекту, тож не усвідомлювала, що робить. Коли ж прийшла до тями і побачила мертвого чоловіка, жахнулася. Тому й вирішила втопити труп у криниці біля хати-пустки, прив’язавши до нього бетонний блок. Так і вчинила.

Але наприкінці вересня тіло виявили. Жінку звинуватили у навмисному вбивстві, за що їй «світило» до 15 років ув’язнення. Але суд перекваліфікував дії обвинуваченої за статтею 116 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство, вчинене в стані сильного душевного хвилювання). Санкція цієї статті – значно м’якша.

Отож, згідно з вироком суду, жінці доведеться провести за ґратами чотири роки та два місяці. Цей вердикт може бути оскаржений в апеляційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
андрiй76 Показати IP 10 Червня 2013 11:15
А не простіше було розвестися щоб не доводити до таких крайнощів?..
[email protected] Показати IP 10 Червня 2013 11:53
Правильно зробила
Інна Показати IP 10 Червня 2013 12:05
Не простіше. Якби вона мала куди піти з дітьми- давно б текла. А такі "хробаки" як покійний, ніколи добровільно не полишать жертв. Їй потрібно було відразу викликати міліцію, а не ховати тіло, можливо меньше б дали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus