USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Будівництво сміттєпереробного заводу під Луцьком розпочеться ще цього місяця?

12 Серпня 2009 09:32
До кінця цього місяця може розпочатися будівництво сміттєпереробного заводу у селі Брище Луцького району. Про це у прямому ефірі Волинського телебачення розповіла представник відділу міжнародного співробітництва та проектної діяльності виконавчого апарату облради Ірина Пащук, - інформує 12 серпня репортер «Волинських Новин».
 
Будівництво заводу у Брище проходитиме у два етапи. Перший – створиться завод в однойменному населеному пункті, другий – облаштуються сортувальні цехи у деяких районних центрах, - сказала пані Пащук.
 
За її словами, уже до кінця цього місяця може розпочатися будівництво сміттєпереробного заводу.
 
Нагадаємо, що полігон твердих побутових відходів у селі Брище поблизу Луцька вичерпав свій ресурс на 90%. Якщо в екстреному порядку не вжити заходів, то через рік-півтора вже не буде куди вивозити сміття з обласного центру.
 
Натомість керівник ТзОВ «НЕП» Віктор Кобринчук, який ініціював будівництво сміттєпереробного комплексу в Брищі, пояснив причини затягування початку зведення заводу бюрократизмом української влади. Якщо на відведення земельної ділянки та виготовлення документації мало піти дев’ять місяців, то насправді було витрачено півтора року. Також замість одного місяця НБУ реєстрував інвестицію аж п’ять місяців.
Однак наразі свідоцтво про реєстрацію «пішло» до австрійського інвестора, тож, прогнозує Віктор Кобринчук, будівництво сміттєпереробного заводу розпочнеться вже в серпні цього року. Він додав, що зросла вартість будівництва: якщо спершу планувалося «вписатися» у 60 мільйонів євро, то нині вже потрібно 90 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus