USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Прокуратура обвинувачує Москвича у хабарництві, Москвич прокуратуру – у розправі. ФОТО

13 Травня 2009 14:05
У ході судового слідства по резонансній справі обвинувачення у хабарництві депутата Луцької міськради було допита її головного фігуранта – депутата Луцької міськради Дмитра Москвича. Про це 13 травня інформує репортер «Волинських Новин».
Як випливає з обвинувального висновку, депутата звинувачують в отриманні хабара, шахрайських діях, зловживанні владою та службовим становищем, підбурюванні до дачі хабара.
Зокрема, як стверджує державне обвинувачення, він мав отримати хабар обсягом понад 1,2 мільйона гривень за сприяння у виділенні в оренду земельної ділянки площею 0,265 га на проспекті Молоді у Луцьку від бізнес-леді Наталії К.  Власне, ця пані звернулася до Дмитра Москвича з проханням посприяти у виділенні земельної ділянки для зведення багатоповерхового житлового будинку. Натомість депутат за позитивне голосування з цього приводу начебто вимагав 1,26 мільйона гривень. У разі відмови від дачі хабара з боку цієї пані пан Москвич нібито погрожував, що вона не зможе вирішити у міськраді позитивно жодне питання.
Тому 21 січня цього року бізнес-леді мала передати частину хабара обсягом 100 тисяч гривень, а 1,16 мільйона гривень – безпосередньо перед сесією. Однак решти хабара депутат не отримав, бо був затриманий слідчими. Окрім того, за твердженням державного обвинувачення, пан Москвич вимагав від Наталії К. 3 тисячі доларів за узаконення самовільного будівництва на вулиці Чехова у Луцьку. При цьому Дмитро Москвич нібито повідомив жінці неправдиву інформацію, що передасть ці гроші для позитивного вирішення питання директору одного з департаментів міськради. Тож, як стверджує державне обвинувачення, депутат нібито отримував від Наталії К. 8,7 тисячі гривень, які використав на власні потреби.
Натомість обвинувачений повністю не визнає своєї вини і вважає справу сфабрикованою. Він запевнив, що обговорював із пані К. позику обсягом приблизно 100 тисяч гривень та відсотки. Під час цієї зустрічі було підготовлено, за словами пана Москвича, проект розписки, з якої вони мали їхати до нотаріуса. Однак, стверджує депутат, жінка забула паспорта, тому вони спершу заїхали додому до пані К., аби переписати її паспортні дані. Потім мали прямувати до нотаріуса, так Наталія К. запевнила його: має справи, які необхідно вирішити.
Водночас, як розповів депутат, свого часу він позичав цій жінці гроші на лікування. Дмитро Москвич заперечує, що лобіював виділення земельної ділянки Наталії К. чи узаконення незаконного будівництва. На думку пана Москвича, над ним відбувається розправа. Адже він звертався до органів прокуратури стосовно незаконного виділення земельних ділянок. Натомість прокуратура на це не реагувала. Більше того, стверджує депутат, слідчі прокуратури нібито претендують на його автівку. Окрім того, вони начебто тиснули, аби він підписав потрібні слідству покази.
Разом із тим, на думку пана Москвича, є абсурдним узаконення у січні 2009-го року будівництва, яке вже узаконене судом у березні 2008-го. Стосовно хабара по цьому будівництву, яке він начебто мав передати посадовцям виконавчих органів міськради, то в нього з ними – «не такі стосунки».
Як розповів депутат, він не давав дозволу на огляд автомобіля і такого дозволу правоохоронці в нього не запитували. 100 тисяч гривень від Наталії К. він не отримував, тож, коли гроші виявили, зрозумів, що це – провокація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Вінстон Показати IP 13 Травня 2009 14:21
"коли гроші виявили, зрозумів, що це – провокація." - ВН. Бідненький, провокація. Давайте пожаліємо його! А ну, лучани, скинемось по 1 грн., не дамо людині з голоду померти!
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 15:42
Чи "потерпіла" це не та Наталія Кушнір, яка шахрайським шляхом отримала у Луцьких банках декілька сот тисяч доларів за кредитами?
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 16:26
Які кілька тисяч доларів? Кілька мільйонів!!! Причому на підставних осіб...
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 16:48
Так, це саме та Наталія. Кушнір. А ще хай би журналісти поцікавилися, скільки земельних ділянок придбав сам пан Москвич і за яку ціну, в якій місцевості... Інформація буде вражаюча! А головне - підтвердить звинувачення прокуратури...
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 17:39
Москвич бізнесом займається, а не в бюджетній сфері працює. Мав гроші, то й купляв ділянки. Завидно комусь?
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 18:06
Ага, а звідки бізнес? Із земельних ділянок, придбаних за комунальною ціною... А цікаво, яке відношення до цього має Луцькреклама (точніше - керівник підприємства)? А до Кривицького? Прошу, підказок длярозслідування більше, ніж достатньо
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 18:33
Не ліпіть горбатого!!! Кузьмич в бізнесі з початку 90-х, багато коментаторів ще пішки під стіл тоді ходили.
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 20:21
а дєвочка ця паніК, коханка міського прокурора.
Анонім Показати IP 13 Травня 2009 20:53
Не прокурора, а ментів. Вони її по естафеті передають. А вони з ними кредитами ділиться
Анонім Показати IP 14 Травня 2009 01:00
Ця "потерпіла" стільки кредитів має, що до кінця життя не розрахується.А оформляти це все їй правоохоронці допомагали. З ментами кредитним баблом ділилась, от вони їй і пообіцяли, що якщо Москвича допоможе прикрити - то вони її виручать.Таким чином і замовлення Шиби виконують і свої шкури прикривають. Система.
Анонім Показати IP 14 Травня 2009 12:20
такий бред сумашедшого!!!!!!!!!!!!
Знаючий Показати IP 14 Травня 2009 12:51
Згоден, що брєд. Але в нашій державі і таке можливе.
Анонім Показати IP 14 Травня 2009 15:18
Знайшли бізнесмена - Москвіча. Результати його бізннеса як какашкі в прорубі, плавають в Центральному парку - "Бригантіна". Це треба такий срач в парку влаштувати, а колись було досить пристойне дитяче кафе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus