USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ковелі заборонили пити пиво

3 Грудня 2008 15:30
Ковельська міськрада заборонила вживати алкогольні напої і пиво, а також курити у громадських місцях. Про це 3 грудня під час розповів мер Сергій Кошарук, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами мера Ковеля, рішення міськради «Про впорядкування споживання алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів» пройшло серйозне громадське обговорення. Свої пропозиції надавали як недержавні об’єднання, так і депутати міської ради. Ті пропозиції, які реальні до виконання, враховані, - запевнив міський голова.
Власне, заборона стосується вживання алкоголю та куріння в лікарнях, громадському транспорті та зупинках, спортивних спорудах тощо. Окрім того, заборона також стосується також релігійних організацій та їхніх територій.
Тут виникає одне риторичне питання: як відтепер у ковельських храмах люди ходитимуть до причастя?
На це пан Кошарук відповів, що ця ініціатива належить не йому, а депутатам. Він запевнив, що під час сесії намагався відмовити обранців громади добавляти цей пункт.
Ще один курйозний момент – у шкільних їдальнях Ковеля більше не буде «п’яних весіль». Сергій Кошарук зазначив, що не можна, аби діти бачили, як дорослі напиваються. Тож ця заборона поміж іншим стосується і шкіл.
Стосовно того, що не всі ковельчани можуть дозволити влаштувати весілля у ресторані, то міський голова зазначив, що розважальних закладів чимало.
Серед головних завдань рішення місцевої влади про заборону вживання алкоголю і куріння – боротьба за легалізацію торгівлі. За даними пана Кошарука, левова частка алкогольних напоїв, які споживаються на вулицях, - продаються з-під поли. Тому це дозволить полегшити боротьбу з тіньовим продажем спиртного та цигарок.
Загалом, найбільші труднощі, передбачає пан Кошарук, полягатимуть у боротьбі проти вживання пива, оскільки воно в багатьох законах не тлумачиться як алкогольний напій. Однак цим рішенням ради як регуляторним актом мерія сподівається навести лад у цьому питанні.
Виконання рішення ляже на плечі насамперед міліції та муніципальної поліції. Мер Ковеля зазначив, що спершу порушникам оголошуватимуть попередження, якщо ж це не допоможе – притягатимуть до адміністративної відповідальності.
Нагадаємо, Ковельська міськрада це рішення намагалася ухвалити раніше, однак через зауваження з боку Держкомпідприємництва мусила відправити проект на доопрацювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанка Показати IP 3 Грудня 2008 16:26
Не впадайте в крайнощі, панове! Рішення правильне. А причастя - це далеко не розпивання спиртних напоїв.
НеЛучанка Показати IP 3 Грудня 2008 18:32
На рахунок курйозного моменту:при чому весілля, які святкуються у вихідні та шкільний навчальний процес у будні?Комусь дуже кортить підвищити попит на власні розважальні заклади.
Анонім Показати IP 3 Грудня 2008 20:21
кошарук має своє кафе мням_мням! і не одне!тепер буде туди заганяти клієнтів!
відвертий Показати IP 3 Грудня 2008 21:23
Кошарук, як завжди, чуже видає за своє. Ще рік назад депутати Федчишин (БЮТ) та Товкач (Блок Литвина)внесли на розгляд сесії проект рішення, яким встановлювались обмеження на продаж алкоголю та тютюну. І рада згодом їх прийняла. Але це рішення прямо зачіпало інтереси того ж Кошарука ("відомий" магазин Явір, бар На пиво), правої руки Кошарука Галини Жилки (магазин Оксамит)деяких депутатів чиї магазини потрапили в зону заборони. Через це, прийняте рішення з подачі Кошарука і депутата Шлюєва зупинили. А замість нього прийняли псевдорішення про заборону споживання. Поперше споживають те, що продають. Тобто споюють. Останнє рішення Кошарука на руку продавцям алкоголю і тютюну. Бо як продавали так і продаватимуть далі. Просто людей загонять в підворотні подалі від очей, або в свої кафе-бари. І на цьому знов зароблять грошей на майбутні вибори. Американські індійці пили не тому, що були алкоголіками, а тому що їх зробили такими колонізатори, що споювали населення "вогняною водою" і багатіли.
Читач Показати IP 3 Грудня 2008 22:38
Почитайте проект рішення (http://kovel.net.ua/gb/viewtopic.php?f=2&t=4592&st=0&sk=t&sd=a&start=90), який не хотів вносити на розгляд сесії мер Кошарук і який не підтримала більша частина міської ради. Питання. Чого так не хотів Кошарук з компанією прийняття цього рішення?
з Черьомушок Показати IP 3 Грудня 2008 22:47
Недавно в номерах ресторану-готелю "Х." помер відвідувач (до ресторану, до ночного клубу "А.", купленого за дурно садочка дитячого, землі біля памятника Шевченку,банків і не тільки їх має відношення депутат ради Р.). Знаючі люди кажуть, що бідаха вмер від отруєння алкогольом. А цей депутат тоже проти заборони продавати алкоголь. Журналісти проведіть розслідування. Чи нехай пьють і вмирають далі?. А вони будуть заробляти гроші на біді.
Лучанка Показати IP 5 Грудня 2008 16:29
Про що взагалі дискусія? Подивіться, що старшокласники перед уроками п"ють з пляшок пиво, лонгери і всілякі ром-коли! Вас це не лякає? Треба колмусь починати наводити порядок. Кошарук- умнічка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus