USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку оунівці прийшли на концерт, а виявилося – «кіна не буде». ФОТО

30 Травня 2009 17:30
Сьогодні, 30 травня, мав відбутися обласний театралізований вечір «Життя як подвиг, ім’я – як прапор» до сторіччя від Дня народження Степана Бандери та Свята Героїв України. Заходу не було. Щоправда, десяток оунівців похилого віку про це не знали і приїхали на дійство, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Поблизу Народного дому «Просвіта» в Луцьку зібралася купка людей похилого віку, які приїхали на театралізований вечір «Життя як подвиг, ім’я – як прапор».
 
За їхніми словами, 27 травня їх через ЗМІ запрошували на концерт. Проте стареньких на трьох ногах ніхто не попередив, що захід перенесли. Дехто приїхав із інших районів, – розповіли обурені люди. До речі, поблизу «Просвіти» збиралася й молодь, але побачивши, що «кіна не буде», розійшлася.
 
Голова Луцької міської організації КУН, член братства ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура Валентина Єгорова розповіла про історію відзначення Свята Героїв в Україні. За її словами, у 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначення цього дня як Свята Героїв.
 
Проте за радянських часів свята не відзначали. У 1999-му Львівська обласна рада затвердила відзначення свята. А 7 квітня 2006 року після звернення Волинської обласної організації КУН до Луцького міського голови, Волинських обласної ради й ОДА було створено спеціальну комісію. Тож уже три роки цей день відзначають і в нашій області.
 
Довідково: 
За інформацією із сайту Луцької міської ради, захід таки мав відбутися - СБ - 30.05 - 15:00 - народний дім «Просвіта» - свято Героїв. Вечір з нагоди 100-річчя Степана Бандери.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Травня 2009 17:48
Киданув великий демократ Шиба ветеранів. За дерибаном земельки ніколи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus