USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрили меморіальну дошку засновнику волинської археології. ФОТО

18 Травня 2009 16:43
Із нагоди сотої річниці від дня народження Яна Юзефа Фітцке, археолога та дослідника Волині, у Луцьку відкрили меморіальну дошку. На урочистості прибули родичі ученого та представники місцевої влади, – повідомляє 18 травня репортер «Волинських Новин».
Як розповів директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, Ян Юзеф Фітцке понад чотири роки був головним хранителем Волинського краєзнавчого музею, започаткованого у 1929 році. Крім того, саме він заклав основи волинської археології.
На Волині він жив і працював у період із 1936 по 1939 рік. Завдяки роботі дослідника, колекція музею станом на 1939 рік налічувала приблизно дев’ять тисяч експонатів, а музей був поділений на чотири окремих відділи. «Варто відзначити, що на ті часи Волинський музей був одним із найкращих музеїв Речі Посполитої», – наголосив пан Силюк.
Під час відкриття меморіальної дошки Яну Фітцке із промовами виступили заступник голови Волинської облдержадміністрації Святослав Кравчук, радник голови обласної ради Володимир Банада, директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради Сергій Годлевський. Також на урочистості із Республіки Польща прибули родичі науковця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus