USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бджоли, шершні і комарі щороку вбивають десятки українців. ВІДЕО

18 Липня 2013 14:34
Комахи вбивають алергіків. Щороку від укусів бджіл, комарів і шершнів помирає кілька десятків українців. Щоб урятуватися, треба знати елементарні правила надання першої допомоги – кажуть досвідчені туристи, - інформує ICTV.

Михайло Середа з десяток років ходить у походи і користується старим і добре відомим засобом проти комах.

«Беремо з собою «зірочку». Коли комарі кусають – просто намазуємось», - радить досвідчений турист-інструктор.

Брати і аптечку, і шприци на природу радить алерголог Борис Пухлик. За словами медика, щороку в зону ризику від укусів комарів, бджіл і шершнів потрапляють понад 4 тисячі українців. Лікарі радять: аби себе вберегти, потрібно дотримуватись простих правил.

«На повітрі не їсти, не вдягатись в якусь різнобарвну тканину, закривати тіло, не вживати лосьйони, парфуми з різким запахом, не воювати з комахами», - каже голова асоціації алергологів України Борис Пухлих.

В Інтернеті радять після атаки комарів чи бджіл випити алкоголь, що виводить отруту з організму. Дерматологи таку ідею відкидають. Вона може дорого коштувати тому, хто нею скористається - ефект від спиртного тимчасовий.

«Треба на місці одразу протерти якимось дезінфікуючим розчином – це спирт, горілка або одеколон. Можна прикласти шматочок цибулі. Якщо під рукою є якийсь гістамінний препарат – це дуже добре», - каже головний лікар Вінницького обласного шкірно-венерологічного диспансеру Сергій Бельц.

Якщо під рукою немає медичних препаратів, від укусу може врятувати подорожник. Фітотерапевт із сорокарічним стажем Сергій Марчук з багатьох лікарських трав робить настої, які допоможуть при алергії.

«Череда промениста, схожа череда три роздільна - вона має протиалергічну дію, треба всередину вживати разом з веронікою лікарською та фіалкою триколінною. Три ложки на півлітра при шкірних захворюваннях», - розповідає фітотерапевт.

Що брати з собою на відпочинок - настій із череди або медпрепарати - особиста справа. Головне - не ігнорувати укуси комах, кажуть медики. Адже маленька бджола може вбити людину. І знання кількох елементарних правил допоможе зарадити біді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus