USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чи будуть у луцьких школах роздавати таблетки від зобу

19 Вересня 2014 18:45
У луцьких школярів – проблема йодного дефіциту. Саме тому знову постало питання про закупівлю батьківськими комітетами ліків на кшталт «Йодомарину» та «Антиструміну».

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства учора, 18 вересня, повідомила головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

Так, зі слів депутата Луцької міської ради Ганни Кравчук, для дітей віком до 12 років потрібна одна упаковка «Йодомарину» на рік вартістю 65 гривень, а для старших дітей – дві вартістю 130 гривень. «Потрібно, щоб було як колись – почався урок, вчитель роздав таблетки. Треба запрошувати ендокринолога, аби той пояснював батькам, що через нестачу йоду в організмі швидше розвивається старість, починається несприйняття предметів. Відсутність цього елементу впливає й на ріст. Якщо батьки хочуть, щоб їхні діти були високими і красивим, потрібно вживати йод», - резюмувала депутат.

Однак повернеться ця традиція у луцькі школи чи ні, члени профільної комісії так і не вирішили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
103 Показати IP 19 Вересня 2014 18:55
Нехай краще вирішать, коли медиків (лікарів, медсестер) на роботу не за ХАБАРІ будуть брати. Ось що пора вирішувати, поки на СМІТНИК головних лікарів не викинули.
Цікаво Показати IP 19 Вересня 2014 20:06
А чому батьки повинні закуповувати медикаменти для медицини щоб та виділила їх для шкіл на дітей цих батьків? Щоб медицина могла в черговий раз відзвітуватися? А не простіше батькам просто придбати ліки для своїх дітей напряму? Кожен своїй дитині, тим більше що коштує це реально копійки. проте буде 1005 впевненість в тому що дитина отримає ці ліки, бо довіри вже немає. Окрім того дуже дивно що міськрада не може знайти ту нещасну тисячу гривень для всього міста щоб закрити це питання так як це має бути.
тит Показати IP 20 Вересня 2014 00:43
коментар було видалено
Guest Показати IP 20 Вересня 2014 01:25
А навіщо давати всім дітям. Іак так можна вгадати, що це потрібно абсолютно всім дітям? Чому не розробити індивідуальний підхід? Йод може бути і шкідливим.
Guest до Guest Показати IP 20 Вересня 2014 01:26
Іак = як
Дончанин Показати IP 20 Вересня 2014 09:23
Между прочим, лучшим местом лечения и профилактики йододефицита (и не только йододефицита) на территории бывшего СССР является побережье Азовского моря. Возможности лечить и укреплять здоровье своих детей в Крыму вы успешно промайданили. Теперь вы также успешно отрезаете себя от возможности укреплять свое здоровье у нас.
Щитовидка Показати IP 20 Вересня 2014 10:09
До Дончанина. Можна за 3 тижні акумулювати в організмі йоду на цілий рік?
Дончанин до Щитовидка Показати IP 20 Вересня 2014 11:00
А почему больные ездят на курорты? Между прочим, на Львовщине по крайней мере были отличные санатории для больных желудком. Туда приезжали попить водичку. Ну и, соответственно, пройти сопутствующие курсы лечения, которые без водички не имеют никакого эффекта. Просто такие поездки помогают провести интенсивную коррекцию нарушений. Но, ты полностью права, о текущей профилактике тоже забывать нельзя.
отец Показати IP 20 Вересня 2014 16:31
Деньги есть.Какие накрутки на школьном питании. Там организовалась мафия без стыда молотит бабло на детях. Полная люстрация и на зону их. Совесть совсем потеряли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus