USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Де на Волині виготовляють німецькі протези для учасників АТО

9 Березня 2015 08:00
Протези з німецьких матеріалів для учасників АТО та інших пацієнтів виготовляють в протезному цеху у Ковелі.

Протезно-ортопедичний цех, відділ Львівського протезного заводу, розташований у приміщеннях Вузлової лікарні станції Ковель.

Як пояснив технік-протезист Василь Остапчук, у цеху працюють за німецькими технологіями фірми «Otto Bock», матеріали, що використовуються у виробництві, майже на 100% німецькі. Вартість протезів встановлює промислове об’єднання «Укрпротез».

Пацієнти приїздять з усієї України – не лише зі західних областей, а й Херсону, Миколаєва, Одеси тощо. Були пацієнти із Криму – Сімферополя та Керчі. Географія пацієнтів наочно продемонстрована на стенді поблизу входу у цех.



До слова, Василь Остапчук розповів, що кримчани тепер телефонують з запитанням «что делать? нас не пускают». Доводиться їм відповідати, що протези для них тепер ніхто не оплатить, адже Крим анексований Росією.

Зауважимо, протезуванням тут займаються з 1996 року.

Майстер демонструє протези гомілки, стегна тощо. Так, протез стегна може використовуватися для людини поважного віку, хворої на цукровий діабет та супутні судинні захворювання. Людина користується таким протезом, ходячи на прямій нозі, а коли потрібно сісти, протез можна згинати. Для учасників АТО нині виготовляють дорогі та складні протези вартістю 70-100 тисяч гривень.

Для них виготовлення протезів оплачує держава. Загалом, усі пацієнти тут обслуговуються безплатно.

Виготовляють протези і для найменших пацієнтів, наприклад, апарати, які використовують під час хвороби Пертеса (відсутності одного із суглобів).

Технік-протезист зазначив, що варто було б облаштувати реабілітаційний центр на базі лікарні. Таким чином, пацієнти могли б оздоровлюватися та одночасно протезуватися. Так, у Львові пацієнти мають можливість перебувати у стаціонарі, а у Ковелі для них стаціонару як такого немає. Ті хто приїздить за протезами, мешкає або в готелі, або доводиться домовлятися про перебування у лікарні протягом 2-3 днів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus