USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лікарі зняли на відео, як коронавірус поглинає легені людини

25 Березня 2020 07:40
У Росії зняли на відео, як діє коронавірус, від якого померли вже майже 16 тисяч осіб у світі, коли потрапляє в організм людини.

Відеозапис розміщено у телеграм-каналі Baza, передає ТСН.

Як зазначається, однією з відмінних рис вірусної пневмонії від інших видів є симетричне ураження легенів у різних частинах. Зокрема, під час діагностування захворювання на комп’ютерних томограмах видно ущільнення легеневої тканини, схожі на прозорі потерті плями, які називають симптомом «матового скла». На ранній стадії розвитку вірусної пневмонії, до четвертого дня захворювання, «матове скло» виникає максимум у трьох осередках – переважно в нижніх частинах і не перевищує у діаметрі 3 см.

Через ушкодження в альвеолах накопичується рідина, яка призводить до порушення кисневого обміну і кисневого голодування пацієнта, що і є підставою для скарг на задишку й утрудненість дихання.
За даними медиків, після цього пневмонія починає прогресувати – протягом 5-8 днів кількість ущільнень стає більше, і вони поступово трансформуються в осередки консолідації на периферії легенів.

10-13 день вірусної пневмонії вважають піковою стадією, коли з’являються множинні плями різної довжини.

«Вірусна пневмонія становить до 29% від усіх позалікарняних пневмоній, які потребують госпіталізації. Однак її розвиток провокує, як правило, грип (50-60%), респіраторні віруси (20-25%) і аденовіруси (близько 10%). До пандемії COVID-19 коронавіруси рідко реєструвалися як збудники пневмонії, але зараз вона є у більшості пацієнтів, що перебувають у стані середньої тяжкості», – додали дослідники Baza.

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров’я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю – COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає – пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з’явиться не раніше, ніж через півтора року.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

– уникати контактів з тваринами;

– не їсти сире або погано оброблене м’ясо;

– уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;

– регулярно та ретельно мити руки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Підстава жовтих качо Показати IP 25 Березня 2020 09:59
Чекав відео з якоїсь комп'ютерної гри, а тут дані з томографа, мабуть єдиного в педерації.
6 до Підстава жовтих качо Показати IP 25 Березня 2020 10:26
Зате у нас на один більше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus