USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Літній відпочинок із дітьми. Поради волинського психолога

21 Травня 2013 15:01
Найефективніший відпочинок для дітей – зміна виду діяльності. Для дітей трирічного віку відпочинок у селі кращий, ніж на курортах біля моря, а от школярам, аби розвантажитись після навчального року, психолог рекомендує змінити розумову працю на фізичну.

Рекомендації щодо ефективного літнього відпочинку «Волинським новинам» надала дитячий практичний психолог Волинської обласної психіатричної лікарні Олена Звєрєва.

За її словами, найважливіше у дитячому відпочинку – зміна виду діяльності. «Діти мають багато рухатись, бажано неподалік водойми та на свіжому повітрі. Багатий на вітаміни раціон та сонечко у помірних дозах теж сприятимуть гарному настрою дітей», - наголошує експерт.

Якщо діти протягом навчального року були позбавлені можливості багато часу проводити з батьками, на думку психолога, влітку якраз той час, коли спільний відпочинок буде корисним для всієї сім’ї.

«Цей час батькам варто використати задля того, щоб знайти спільну мову з дитиною, почути про її інтереси та дізнатися чим вона живе, зрозуміти, можливо, якісь приховані дитячі переживання - а це можливо лише під час особистого спілкування», - звертає на це увагу батьків Звєрєва.

Малюкам раннього віку психолог радить відпочивати у сільській місцині, де діти зможуть побачити, що таке домашні тварини та що таке сільська праця, як ростуть рослинки.

«Якщо запитати трирічну дитину, де їй цікавіше, то більшість скаже, що в селі краще ніж на морі. На морі відпочинок більше одноманітний – діти переважно купаються та плавають», - вважає практикуючий дитячий психолог.

Вона зазначає, що кожна поїздка для малолітньої дитини є розвиваючою. «Зміна місця, зміна обставин – дуже гарно стимулюють центральну нервову систему, аби дитина зробила «стрибок» у своєму розвитку. Головне, щоб це не був замкнений простір», - зазначає Звєрєва.
Розвантажити психологічно школярів після екзаменів експерт рекомендує під час мандрівок в гори або активному відпочинку на морі.

«Якщо дитина активно працювала розумово, то щоб знати психологічне напруження, вона має попрацювати фізично. Корисно проводити час на свіжому повітрі, з друзями та отримувати позитивні емоції, оскільки емоційний інтелект здатний підвищувати показники природного інтелекту ( IQ). Коли дитина в хорошому настрої, її інтелект підвищується і вона може засвоювати на 50% більше інформації», - розповідає психолог Звєрєва.
За її словами, в кінці навчального року до психологів звертаються менше, більше скарг з’являється початком навчального процесу, коли дітям важко увійти в шкільний ритм та адаптуватись.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus