USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Лучани поділились кров’ю з волинянами на Сході

12 Червня 2014 16:49
Десятки лучан долучились до благодійної акції зі здачі крові для волинських військовослужбовців, які нині перебувають на Сході України.

Організували акцію представники міського осередку «Батьківщина молода». Як розповів один з координатор дійства Дмитро Сидорук, окрім, власне, допомоги військовим, організатори переслідували не менш важливу ціль – долучили волинян до такої благодійної справи як донорство. Потенційних донорів організатори агітували через соцмережі та місцеві інтернет-видання.

«Сьогодні приходило багато людей, які здають кров перший раз. Я вважаю, що це правильно. Оскільки в наступний раз вони будуть знати, що в цьому немає нічого страшного. Адже саме страшне – це прийти перший раз», - каже юнак.
Хлопець зауважив, що особисто ділився кров’ю вже з десяток разів, тому для нього чергова здача крові - це буденна річ.

Як зауважила завідувач донорським відділом Любов Максимюк, до благодійної акції долучилось близько 70 людей. Здебільшого, здавали кров молоді люди віком від 18 років. Жінка зауважує, що далеко не всі охочі могли поділитись кров’ю: зокрема, струнким дівчатам, вага яких становить менше 60 кілограмів, бути донорами неможна.
Співробітниця Волинської обласної станції переливання крові зазначила, що отриманий донорський матеріал будуть використовувати на потреби медичних закладів.

Наостанок Любов Орестівна зазначила, що така акція є по-своєму символічною, оскільки 14 червня Україна святкує Всесвітній день донора.

Довідково:

Всесвітній день донора крові - міжнародний день, заснований в травні 2005 р., в ході 58-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, в Женеві (Резолюція WHA58.13). Щорічно проводиться 14 червня.

Донор походить від латинського «donare» - «дарувати». У випадку з донорами крові подарунком для реципієнта часто є життя.

Ініціаторами проведення 14 червня Всесвітнього дня донора виступили чотири міжнародні організації, що закликають до добровільної і безкоштовної здачі крові - ВООЗ, Міжнародна федерація Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародна федерація організацій донорів крові і Міжнародне товариство з переливання крові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ирина Показати IP 12 Червня 2014 17:38
Опять шиба... вот неймется картавому.... снова лезет. Идите работайте на завод токарем, что ли.... пользы Украине от вас больше будет.
Лучанин Показати IP 12 Червня 2014 18:21
Може в порядку прояву патріотизму пора Гузю і Данильчукові поділитися зброєю, бронежилетами і касками з захисниками східних кордонів України, що вони їх награбили в луцьких міліціонерів в лютому ц.р., тоді менше буде потрібно крові для поранених?!
Волинянин Показати IP 12 Червня 2014 23:29
А наша колишня землячка Ващук Катерина єдина з волинських нардепів відмовилася перерахувати свою всього-навсього одноденну зарплату на потреби нашого героїчного війська. Ви подивіться на якому найкрутішому джипі-Тойоті Ващук приїздить до нас на Волинь, хизується перед нами бідними. За які грошики вона купила цю махіну? Та за гроші горохівської судді, яку замість того щоб посадити в тюрму, Катя протягнула суддею "довічно". Та за 50 тисяч "зелених", які отримала від подруги Свєти Соколовської за призначення її начальницею обласної сільгоспінспекції. Так що погрузла Ващук в корупції по саму шию і скоро буде мати чималенькі неприємності - вже ніхто її не спасе від ганьби, навіть сам Курченко з Арбузовим, у фракцію яких вона продалася з такою ганьбою. А ще Катерина Ващук НЕ ГОЛОСУВАЛА за притягнення до кримінальної відповідальності сепаратиста Царьова. Раніше вона голосувала за мовний закон Ківалова-Колісніченка. Отже, вгадайте з трьох разів: СЕПАРАТИСТКА чи НІ наша Почесна Волинянка? Тому наказ депутатам Волиньради може бути лише один: Ващучку треба позбавити звання Почесного Волинянина, яке вона купила у Клімчука і Войтовича.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus