USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі школярі, яким стало зле після щеплення, сачкували від контрольної?

23 Лютого 2016 09:39
Медики не бачать зв’язку між щепленням від поліомієліту та поганим самопочуттям луцьких школярів.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцького міського голови сьогодні, 23 лютого.

Нагадаємо, вчора з’явилося повідомлення, що в луцькій ЗОШ № 12 двом учням стало зле після щеплення від поліомієліту. Начальник міського управління охорони здоров’я Микола Якимчук розповів, що всі щеплення відбувалися під наглядом медсестри, лікаря і за згодою батьків.

«Підліток, якому скоро буде 15 років, отримав оральну вакцину. За 40 хвилин після щеплення у нього підвищився тиск, головний біль, слабкість. Були присутня медсестра, лікар, була викликана бригада екстреної медицини. Підлітка госпіталізували в обласну дитячу лікарню, де він був обстежений. Загроз його життю немає. Сьогодні його мають виписати», - розповів він.

Крім того, після цього випадку з того ж класу звернувся в медпункт цієї школи ще один підліток, який поскаржився на слабкість, головний біль. Його також доправили у лікарню і о 17 годині. Вчора його відпустили додому.

Зі слів Миколи Якимчука, там же, начебто, ще одному підлітку також стало погано, але його мама забрала зі школи і за медичною допомогою не зверталися. Тому про його стан нічого не відомо.

Однак Якимчук зауважив, що згідно з інформацією зі школи, в цих школярів, начебто, мала бути контрольна з математики. Можливо, каже він, причини поганого самопочуття учнів були психологічні.

Крім того, зі слів Миколи Якимчука, у Луцьку – низький відсоток щеплених дітей від поліомієліту. Причому, в області цей показник в деяких районах сягає 80%. І на Волині жодних поганих симптомів після щеплення ніде не було зафіксовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
Надя Показати IP 23 Лютого 2016 09:44
Хіба тиск підскочить,так просто? І слабкість буде? Явно це уло від вакцинації, але все слава богу стало нормально то сказали на контрольну. Так можна кожен раз і на екзаменах -тиск скаче слабкість сили нема. Знову себе лікарі захистили
Анонім до Надя Показати IP 23 Лютого 2016 20:37
Якби Ви знали ,що школярі придумують,аби прогуляти контрольну чи якийсь урок ,то ось цього не писали б!!!!!!
я мама до Анонім Показати IP 29 Листопада 2016 14:25
не видумуйте на дітей !!! тиск і інше можа зафіксувати Зараз контрольні,не так як колись,а дуже часто. А діти дійсно дуже слабкі. Може хтось і хоче спеціально не піти на контрольну але то одиниці. А то привязали погане самопочуття пусля прививки до контрольної. Зовсім не правильно так в статті писати .
Мама Показати IP 23 Лютого 2016 10:00
Да цікава стаття, як завжди брешуть і ніколи не скажуть правди. Видумують всякий брєд про контрольну (начебто вони її пишуть в перший раз). А те що вакцина прострочена не пишуть. І чого також мовчать що пару днів тому від вакцинації в 15 школі також було погано дітям (нудота, головна біль, і т.д.) Мабуть також в тій школі була планова контрольна.......
Мама до Мама Показати IP 23 Лютого 2016 10:34
Для чого пишете нісенітницю. На минулому тижні робила щеплення своїй 6-річній донечці в 22 школі. Сама переглянула терміни до 2017 року і бачила термоналіпку, яка показує чи вірно температурного зберігається вакцина. Також було все в нормі. То для чого писати про протерміновку??? Випейте валеріани і заспокойтеся! А то так багато істерики навколо побутового щеплення, яке має бути нормою для кожної мами.
Згоден із Вами до Мама Показати IP 23 Лютого 2016 12:00
Ви дуже мудро вчинили. Висловлюю Вам свою повагу. Адже більшість користується принципом: хтось казав.
Мама до Мама і до Зг до Мама Показати IP 23 Лютого 2016 12:38
Ви знаєте я ще про цю вакцину взнавала задовго до вашого щеплення. Місяць тому приходили і до нас в садочок і в примусовому порядку наказали її нам зробити. Відповідно я відмовилася бо моя дитини тиждень тому була хвора і ми не здорові на 100% щоб її робити, і взагалі я пішла до свого педіатра щоб саме він оглянув мою дитину і сказав робити прививку чи ні. Так лікар оглянув сказав що після антибіотиків ще даже не пройшло тижня яка прививка??? Далі на рахунок прививки він сказав що наказувати він мені не має права, сказав це ви вирішуєте бо це тільки за вашою згодою. І сказав подумайте хочете робіть хочете не робіть но краще добре подумайте і не один раз......Натяк я зрозуміла і нікому нічого я не нав'язую а про тих дітей що їм стало зле я знаю не через десятих людей а через своїх близьких знайомих діти саме яких і постраждали!!!!! Да добре коли все добре а коли погано що тоді робити мовчати, хай далі калічать наших дітей!!!
Знову Ви? до Мама до Мама і до Зг Показати IP 23 Лютого 2016 14:27
Емоційно. І як завжди далеко від істини.
Мама до Мама до Мама і до Зг Показати IP 23 Лютого 2016 18:26
Вважаючи на те скільки раз педіатри не помічали в моєї дитини АНГІНИ (гнойники на горлі) і скільки раз я сама мусила доліковувати і переліковувати у інших спеціалістів після педіатрів в поліклініці свою красуню, то пораду Вашого лікаря не стала б вважати останньою інстанцією :) Але дійсно через тиждень після хвороби я прийняла б таке саме рішення і вакцинувалася б набагато пізніше.
Мама до Мама Показати IP 23 Лютого 2016 20:19
Я з вами згідна що наші педіатри не ідеальні. Саме тому після народження своєї малечі я поміняла не одного педіатра і з всіх трьох нарешті ми потрапили на більш менш адекватного і нормального лікаря ))))) Бо коли в твоєї дитини проблеми і це видно неозброєним оком, а педіатр тупо не хоче цього помічати мене і бісило. Тому поки нас все влаштовує і коли наш педіатр нам щось радить то я деколи стараюся прислухатися )))
тата до Мама Показати IP 23 Лютого 2016 11:39
Видно, що шановна Мама далека від медицини, вакцини в очі не бачила, та навіть не має уявлення що таке ПОЛІОМІЄЛІТ. В неті багато чого пишуть і не все може бути правдою, маю на увазі про протерміновану вакцину. Я щепила свою донечку додатково, все нормально і усім раджу! Вакцина хороша, до закінчення терміну придатності ще далеко, ДІТИ ЇЇ ПЕРЕНОСЯТЬ ДОБРЕ! а ви Мама й справді попийте валеріанки, може допоможе й зверніться за консультацією щодо вакцини й вакцинації до спеціалістів, може вони вам очі відкриють!!!!!
Анна до тата Показати IP 23 Лютого 2016 20:12
Про епідемію грипу всі лікарі лементують але чогось не спішать безкоштовно вакцинувати. Це так для роздумів
Анонім до Анна Показати IP 23 Лютого 2016 20:40
А ви думаєте це від лікарів залежить????Все йде зверху...
тата до Анна Показати IP 23 Лютого 2016 21:39
який штам грипу загрожуватиме в той чи інший період не відомо, захиститися від нього впринципі можна, але чи вгадаєш?
Анонім Показати IP 23 Лютого 2016 10:12
Оце Миколо береш і щеплюєш себе і своїх діток та внуків. Ми люди, а не піддослідні кролики,як ви цього не можете зрозуміти.Нам не потрібно заражати наших дітей полемеолітом,вони здорові.А епідемії нема і не було із 60 років.Краще хай наші лікарі,які так хочуть всунути нам трутку, добються,шрб була вакцина від сказу та ботулізму.А її нема і люди помирають-оце вже загроза,яку ніхто не хояче вирішувати проблему з вакцинами.А полемеоліту нема і не буде.Не шийте цих два випадки на Закарпатті-це не пошесть,це смішно, а разом з тим і страшно,як можна таке робити досліди над нами.А від змики коли будете щеплювати? В Африці пошесть,комари сюди вже прилетіли,ану вакцинувати. В підвалі швидко виготовляйте вакцинум і бігом вакцинуватися -всіх підряд людей.Це вже кінець світу буде точно
Містянка до Анонім Показати IP 23 Лютого 2016 12:11
Він якраз зробив щеплення своїй внучці. А Ви хочете дочекатись епідемії, щоб щеплення зробити? Так тоді пізно буде! Людство побороло багато інфекцій завдяки вакцинації, вона врятувала мільйони життів і продовжує це робити. Почитайте у вільний час, що таке натураральна віспа, наприклад, тому що ми з вами тепер маємо щастя не стикатись з цію хворобою у реальному житті. А все завдяки вакцинації. З приводу ботулізму і сказу згідна.
Читач Показати IP 23 Лютого 2016 10:12
Хто ж сумнівався. Знов покривання, ще й таке придумати. Нащо госпіталізували якщо все добре. Батьки напишіть правду!!!
Я Показати IP 23 Лютого 2016 10:34
Сьогодні в школі тишина.Певно сказали не піднімати бучу.Бо вчора говорили відкрито.Та правди не сховаєш.Яка контрольна.Якщо діти з класу бачили як стало погано першому хлопцеві він вкрився пятнами і не було чим дихати дитині.На носілках винесли бо сам не міг іти.А чого мовчати.Це дорослі діти.А якби це попало 1класнику в якого вага в 3 рази менша то що було б
Цікавий факт Показати IP 23 Лютого 2016 10:41
Вакцина французька (Sanofi - світовий лідер фармацевтичної промисловості). Весь свт щеплюється такою вакциною. І всюди все добре. А раніше всі вакцини були російські... Я от замислився: кому вигідна вся ця антиреклама?
666 до Цікавий факт Показати IP 23 Лютого 2016 12:11
Всі країни європи відмовилися ві оральної вакцини багато років назад. Ос і спихнули нам.
Анонім до 666 Показати IP 23 Лютого 2016 20:44
цікаво де ж Ви таке вичитали?Весь світ щеплюється оральною поліовакциною!!!!!
1 Показати IP 23 Лютого 2016 10:56
Якимчука за грати
Тарас Чурило Показати IP 23 Лютого 2016 11:09
Контрольна чи не контрольна не знаю, точно знаю одне - вакцина неякісна, була заморожена і термін її придатності або вже закінчився або закінчується
Тарасові до Тарас Чурило Показати IP 23 Лютого 2016 11:57
Це дуже легко перевірити. Підійдіть у будь-який заклад де здійснюють щеплення. Там ви зможете побачити термін придатності і впевнитись в цілісності термоналіпки, яка змінює колір під час розморожування.
укроп до Тарасові Показати IP 23 Лютого 2016 14:05
Прааила зберігання цих привмврк було порушено їх на кордонікордоні було затримано де вони і перемерзли.
та не вже? до укроп Показати IP 23 Лютого 2016 14:46
Знайомі з умовами транспортування вакцин? Схоже, що так... )))) Як вони могли перемерзнути, коли завозиться партія в двох контейнерах. Внутрішній контейнер підтримує температуру -20 (в ньому зберігається вакцина). Зовнішній -2 -4. Це ніби морозильна камера в квартирі. Незалежно від температури в зовнішньому контейнері підтримується температурний режим вакцини близько -20.
Анонім Показати IP 23 Лютого 2016 11:57
"на Волині жодних поганих симптомів після щеплення ніде не було зафіксовано." ЗВИЧАЙНО НЕ БУЛО ЗАФІКСОВАНО - БО все що стається після щеплення з ним - щепленням ніколи не пов язано. В садку дитина в старщій групі вкакалась після щеплення - то це не пов,язано. В молодшій вночі одна блювала, в другої темппература 39 - не пов,язано. В знайомого з Львівськоі області ( Радехів) дочка школярка оглохла через два дні, в першому етапі іммунізаціі, слух досі не відновився. Купують слуховий аппарат - то теж НЕ ПОВ'Язано. ТО ВСЕ ВИПАДКОВОСТі.
Юлія Показати IP 23 Лютого 2016 12:15
Мами! А ви коли робите щеплення дитині , в Вас питають згоду! І розумна мама знаючи що іі дитина слабенька не дасть вакцинувати дитину. Зрозуміло, якщо дитина хворіла тиждень назад, то яка вакцинація може бути? І взагалі, хотіли прлвакцинувати виділилигодину робочого часу і сходили провірили вакцину. Глянули іі термін придатності і на цілісність термоплівки. От тоді привели дитину і провакцинували... А якщо щось несподобалося написали відмлву і все... В чому проблема?
інга до Юлія Показати IP 23 Лютого 2016 12:44
Вірно . я писала відмови тричі. (у дитини є всі планові щеплення, а це додаткове видається мені підозрілим) то перші 2 рази відмову спокійно сприйняли. а третього разу приймала в садку ПАНІ ГОЛОвний педіатр - то дуже "наполегливо" рекомендувала провести щеплення. Рзказувала, що все то слухи, що побічних реакцій не має, що в Європу нас бе прививки цієі не пустять. А коли переконати не вдавалось котрусь з мам - то злилась і виставляла в коридор писати відмову. Хоч попередні рази це спокійно робилось в кабінеті. То скажу чесно - хотілось видерти ій жмут рижих патлів і запхати в ротяку, щоб заткнулась
Софія Показати IP 23 Лютого 2016 12:25
Восени дитину щеплювала від полімієліту, то ледь добігли додому до туалету і ще потім тиждень з горщика не злазили. від такого впливу ще два тижні лікувалися. Але то теж мабуть не від того. Хоча медсестра казала що може бути пронос. Як тепер інших дітей щеплювати і бути впевненим що не нашкодих дитині?
ЛУЧАНКА Я Показати IP 23 Лютого 2016 14:01
Скажіть мені люди добрі...де ви бачили...щоб в таку епідемію грипу...коли від грипу люи помирають..в школах та садках карантин....де роблять щеплення????!!!Поясніть мені дурній мамі.... Це тільки в нас дозволяють робити щеплення під час страшної епідемії грипу...чому не дотримуються ..щоб після щеплення не було контактів 3 дні...бо в нас все роблять через ср..ку....влада гроші відмиває на щеплення і робить...вигляд що вони щось роблять...Хай хоть застреляться ніякого щеплення своїй дитині робити не буду!Слава Богу що в нас є продажні тварі лікарі які за окрему плату напишуть усі прививки)
тата до ЛУЧАНКА Я Показати IP 23 Лютого 2016 15:19
ЛУЧАНКА Я,а як дитина й справді захворіє на поліомієліт, а у вас і таких ди.....лів як ви, прививки куплені в "продажних тварів лікарів", як та де шукати будете ту вакцину? та ще й молити будете зробити те додаткове щеплення "продажних тварів лікарів" за окрему плату знову!!!! Батьки думайте головою!!!
укроп Показати IP 23 Лютого 2016 14:11
Ця стаття написана за наказом зверху щоб виправдати ХАЛАТНІСТЬ лікарів і щоб вони самі змогли в коментарях себе оправдати.
Інна Показати IP 23 Лютого 2016 14:26
Не робіть щеплень!!! не вбивайте дітей власноруч!!!
Олена Показати IP 23 Лютого 2016 16:31
Моя подруга працює в дитячій поліклініці педіатром. Каже, що за ці щеплення іх конкретно взувають зверху. Наказ даний- всі діти мають бути щеплені. Вона особисто жодноі вакцини з поліклініки своій дитині не робила, все купляла сама. А сестра моя живе в Даніі і робить всі щеплення своім дітям. Але щеплення від поліо в них колять, і ніколи не капали капельки в рот. Робіть висновки самі, батьки.
Мама до Олена Показати IP 23 Лютого 2016 18:01
А скільки років малюкам сестри? В Україні теж вакцинують уколами, а вже ревакцинація проводиться краплями,коли вона вже не зашкодить.То може в них ще не той вік?
Подумайте!!! Показати IP 23 Лютого 2016 18:12
А ще шановні батьки подумайте про взаємозв'язок: як тільки намагаються прибрати якогось українського олігарха від фармацевтичної годівниці і передати закупи міжнародним організаціям - починається смі-"істерія" з поганими вакцинами і "дитячими ускладненнями". В 2009 році одна з провідних індійських компаній по виготовленню вакцин відмовилась співпрацювати з Україною ВЗАГАЛІ через подібну істерію, проплаченою сім'єю "проффесора", бо 20 річна репутація дорожча.
Юлія Парій Показати IP 23 Лютого 2016 18:51
Ці вакцини ставлять під звагрозу життя наших дітей
? Показати IP 23 Лютого 2016 21:49
У карточці дитини читаєш: прививку дитина перенесла добре,ніяких реакцій не було. Хоча мама повідомляла .що була алергія і пронос у дитини після ОПВ.
Ання Показати IP 24 Лютого 2016 00:57
Заказна стаття. Про яку контрольну іде мова? Цей хлопчик навчається посередньо.І йому що грім що блискавиця що контрольна всерівно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus