USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький депутат закликає боротися з медреформою

8 Листопада 2013 10:44
Депутат Луцькради Андрій Осіпов закликає до громадського спротиву медреформі. Зокрема, він пропонує основні засади боротьби. Серед них те, що існуючу мережу медзакладів не слід скорочувати. Адже держава повинна сприяти розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності, згідно зі статтею 49 Конституції України. А натомість, по всій країні утворюються Центри первинної медичної допомоги, замінюючи існуючі поліклініки, що, на думку депутата, свідчить про скорочення мережі цих закладів.
Також обранець громади стверджує, що систему органів управління може визначати лише Верховна Рада України (стаття 13 Основ законодавства України про охорону здоров’я), а медична реформа в непілотних регіонах - це ознака узурпації влади з боку Президента України.
«Згідно з законом це повноваження парламенту, але вже протягом 2 років такі дії вчиняються на підставі президентських Указів 12 березня 2012 року №187/2012 та від 12 березня 2013 року №128/2013 та відповідних дублюючих розпоряджень голів ОДА. Це перевищення повноважень. На думку народного обранця, утворення медичних закладів у формі Центрів первинної медичної допомоги є протизаконним, бо така форма передбачена лише для пілотних регіонів (Закон від 7.07.2011р., N 3612-VI)».

Відкриття амбулаторій не є складовою медреформи. Однак представники влади часто «змішують» ці поняття, щоб ввести в оману громадян, вказуючи на амбулаторію як очевидне благо відкриття Центру первинної медико-санітарної допомоги. Тому протизаконна медична реформа здійснюється руками депутатів місцевих рад, які голосують за рішення про реорганізацію медичних установ, - переконаний Андрій Осіпов.

Тому депутат Луцькради пропонує мешканцям обласного центру виявляти активну громадянську позицію під час обговорення та реалізації проектів реформування медицини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Оля Показати IP 8 Листопада 2013 11:32
президент скоро скаже, що санітарка заробляє 5000 грн. в місяць))) Влада далека від наших проблем. А місцеві Буратінки потім будуть казати що це не вони відправили хороших спеціалістів на "переробку" або "на відпочинок"... Бачили, як Яника зустрічали))) Як першого космонавта))) Ж..лизи
Лучанин Показати IP 8 Листопада 2013 13:56
Відкриття новиїх амбулаторій - це добре, а от реорганізація існуючих закладів - суцільне зло! Якщо немає грошей на відкриття нових амбулаторій та на їх утримання і зарплату працівникам, то і не треба рипатися доки вони не з'являться. Реформатори, блін.
Справедливість Показати IP 8 Листопада 2013 14:30
Це обізвався ворюга рейдер який не збирається повертати 6,5 міліонів людських грошей може тілки щось брехати про медичну реформу клоун!!!!!!!!!!!!!!
Справедливому до Справедливість Показати IP 8 Листопада 2013 14:43
Ви так негативно говорите - ворюга,рейдер , борг 6,5 мільйонів - може маєте докази? Чи просто хочеться брудом обливати усіх хто є кращим чи активнішим за вас? Назвіть, що саме вкрав Осіпов, який суд йому виніс вирок, може маєте розписку на 6 мільйонів? Припиніть анонімне обливання брудом. Хочете сказати важливу правду і відновити справедливість то виступайте під власним іменем і з достатніми для таких звинувачень доказами
Справедливому до Справедливість Показати IP 8 Листопада 2013 15:49
Впізнаю Ваші лозунги! Ви на громадських слуханнях Ви так само викрикували лозунги.
Слава депутату Осіпову Показати IP 8 Листопада 2013 15:38
Осіпов вже був проти реформування третьої поліклініки. там зараз всі "локті кусають"! Осіпову - СЛАВА!
Справедливому Показати IP 8 Листопада 2013 15:39
Молодець! Без доказів працює Осіпов! Так Вас розуміти?
Прихильникам Осіпова Показати IP 8 Листопада 2013 15:42
Про людей треба думати! Наближення медичної допомоги до населення - що в цьому поганого? Тільки те що Осіпов протидіє медичній рефрмі?
Зараз почнеться Показати IP 8 Листопада 2013 15:46
Чекаємо "кваліфікованих" коментарів від прихильників ГОЛОВНОГО ФАХІВЦЯ В ОБЛАСТІ РЕФОРМУВАННЯ МЕДИЦИНИ (хто не зрозумів чекайте роз`яснень). Він третю поліклініку підняв на "бунт". Його там досі "люблять".
Осіпову від Батьківщини Показати IP 8 Листопада 2013 15:53
Ми тебе не забудемо! Дякуємо що зараз ти не з нами!
Батьківщина Осіпову Показати IP 8 Листопада 2013 15:59
Чому мовчать "активісти" із третьої поліклініки? На громадських слуханнях гукали Осіпову (він же головний спеціаліст в усіх галузях) кричали за ним? Не мовчіть! Пишіть щось! Де Ви? Тоді писали одні звернення, тепер інші... Чекаєте приходи Іуди до влади? Він Батьківщину продав, Вас продав, і весь Луцьк із радістю продасть! Вам тільки один тролейбус лишить!
Коментарій до фото Показати IP 8 Листопада 2013 16:01
Фото супер! Інтелектуал, той хто співчуває громаді! Віват Осіпову!
Для коментарв Показати IP 8 Листопада 2013 16:03
не доповіли Осіпову......... Немає спростувань..... Зараз почнеться шквал емоцій. :)
Осіпову Показати IP 8 Листопада 2013 16:14
Розкажи як правильно працювати медицині, освіті... Чому не лізеш в банківську справу? В прокуратуру? Ти ж "юрист"? Хто не знає яка різниця між "аДВОКАТОМ" (з маленької бкуви) і юристом.
Справедливий Показати IP 8 Листопада 2013 19:13
Докази без проблем зверніться в банк залюбки вам покажуть документи на компанію ,яку створив осіпов боргує банку 6.5міліонів в судах всюди захищає не повернення кредитів бондаруками сосновським всюди осіпов. Бондаруків оприлюднили бо вже пройшли суди по осіпову справи всудах. Напиши свою адресу і я вишлю всі докази почтою тоді прозрієш що творить цей нелюд . А ще зайди в гуртожиток промбут 6 спитай в людей , хто такі осіпов з бондаруками не забуть каску з броніжелетом одіти!
Справедливий коментуючому Показати IP 8 Листопада 2013 19:22
Заздрощі ви мабуть хворі на голову ,як такому уро...у можна заздрити таким потрібно презервативи безкоштовно давати , щоб більше не розмножувались!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus