USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Медики: все більше українців вмирають від серцевих хвороб

29 Травня 2013 15:00
Медики зазначають, що все більше українці помирають від серцево-судинних захворювань. У групу ризику потрапляють навіть спортсмени. Найчастіше хворі не відчувають ніяких симптомів, - пише Gazeta.ua.

«У групі ризику не тільки пацієнти з вираженими порушеннями серцевого ритму, а й люди, що мають приховані генетично-обумовлені порушення на клітинному рівні, що приводять до раптової зупинки серця», - розповів Олег Сичов, керівник відділу аритмій серця Національного наукового центру «Інститут кардіології імені академіка М. Д. Стражеско».

За статистикою, у 2012 році в Україні 66% випадків смертей пов'язані з серцево-судинними захворюваннями. Коли у країнах Європи та США цей показник становить 40% - 50%.

Що робити при зупинці серця

«Проблема у тому, що люди не знають, що потрібно робити у разі раптової зупинки серця. Одних паралізує страх, інші впадають в паніку, треті вважають за краще дочекатися швидкої, щоб самим не нашкодити. Однак, якщо не діяти, то ймовірніше, потерпілий не доживе до приїзду медиків», - зазначила Ірина Олійник, директор напрямку неврологічних, кардіологічних і гастроентерологічних препаратів корпорації «Артеріум».

Експерт зазначає, що у середньому хвилина зволікання знижує шанси людини на порятунок на 10%.

«У разі зупинки серця врятувати життя, до приїзду «швидкої», допоможе непрямий масаж серця. Треба укласти людину на тверду поверхню та ритмічно натискати на грудну клітку накладеними одну на одну руками. Частота натискань - не менше 100 разів на хвилину. Паралельно інша людина може проводити штучне дихання», - розповіла Ірина Олійник.

Як запобігти хворобам серця

Запобігти серцево-судинним хворобам допоможе здоровий спосіб життя - спорт та правильне харчування.

«Треба частіше бувати на свіжому повітрі, відмовитися від паління, зменшити вживання алкоголю та менше нервувати. Важливо проходити профілактичні огляди, особливо тим, хто відчуває дискомфорт в області серця», - додав Олег Сичов, експерт Інституту кардіології імені М. Д. Стражеско.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Адольф Показати IP 29 Травня 2013 15:21
Українці вмирають від "безкоштовної медицини",бо не мають грошей на лікування.
Марина Показати IP 29 Травня 2013 15:35
Адольф правий.На жаль.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus