USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині лікуватимуть, як в Німеччині

3 Лютого 2014 21:20
На Волині почнуть робити складні операції в онкології. Це стало можливим завдяки новому аргонно-плазмовому апарату.

Високочастотний хірургічний апарат подарували обласній клінічній лікарні сьогодні, 3-го лютого.

«Завдяки новому апарату можна робити резекцію печінки, тобто вирізати до 60% цього органу. Головна проблема раніше була в тому, що після операцій людина втрачала більше літра крові, що могло спричинити біологічну смерть. Зараз же - витрати крові мінімізуються до 150 мілілітрів», - розповів лікар-проктолог Олександр Зінчук.
Він запевнив, що такі операції в Європі роблять в кожному регіоні. Таке можливе й на Волині, адже є фахівці, є необхідна техніка.

Аргонно-плазмовий апарат німецького виробництва має 15 різних функцій. Його вага 13.5 кілограма, висота трохи більше метра. Використання нових технологій не нагріває тканину під час операції, що зменшує її пошкодження та ризики повторних оперувань.

Медики кажуть, що ціна цього апарату – мінімум 20 врятованих життів щороку.

Вартість аргонно-плазмового апарату - майже 300 тисяч гривень. Його придбали завдяки збору коштів під час акції «Допоможемо разом!», яка розпочалася у вересні 2013-го року.

«Люди відгукнулися на заклик спільної справи. 20 тисяч гривень було у скриньках, які ми розмістили по закладах громадського харчування. Тут прикро одне - те, що бізнес, у більшості, проігнорував нас, казали що у них немає грошей. Щиро дякую волинянам за милосердя. Левову частку необхідної суми виділив благодійний фонд Олександра Лазорка «Волинь має мабутнє». Ми вирішили підтримати цей проект, адже розвиток і популяризація дитячого спорту та допомога медичним закладам – наш напрямок роботи», - розповідає голова правління фонду Олександра Кретова.
Першу операцію на новому апараті продемонстрували для волинських журналістів. Об’єктом стала куряча печінка.
Цікавий той факт, що після операції печінка має властивість самовідновлюватися та за три тижні «стає як новенька».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
а Показати IP 3 Лютого 2014 22:52
в нас як завжди-жовта марля,не стерильна,але зручна в користуванні.
Александр Показати IP 4 Лютого 2014 11:23
Судя по комментариям, на Волыни уже работает и аппарат по резекции человеческого мозга. Жаль, что в отличие от печенки мозг не имеет способности к "самовосстановлению"
Наталія Левчук Показати IP 21 Грудня 2015 23:11
Це просто чудово, що в Боголюбах з*явився такий апарат. А лікар Зінчук О. Г. - спеціаліст високого класу, зможе врятувати життя багатьом людям,так,як сім років тому врятував моїй мамі. Ми щиро йому вдячні,а також цілому відділенню,за те що подарували можливість радіти життю ще багато років.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus