USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Над Волинню літатимуть літаки вже цього тижня

12 Травня 2014 14:05
Цього тижня над Волинню літатимуть два літаки, які скидатимуть з повітря ліки для тварин від сказу.

Під час відео-селекторної наради голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта з керівниками райдержадміністрацій та міст обласного значення сьогодні, 12-го травня, начальник головного управління ветеринарної медицини в області Богдан Лозинський повідомив, що цього року в області виявили 13 випадків захворювання тварин на сказ.

По одному випадку захворювання зафіксували в Горохівському, Ківерцівському, Локачинському, Старовижівському районах, по два випадки - у Володимир-Волинському і Ковельському районах, п’ять тварин захворіли на сказ у Маневицькому районі.

Серед уражених сказом було шість лисиць, чотири коти, двоє єнотовидних собак та одна морська свинка.

«Сказ – це хвороба, коли відбувається ураження центральної нервової системи, й майже завжди наступає смерть. Цю хворобу виявили у 113 країнах світу: постраждали 50 людей, більше мільйона тварин. На Волині головний переносник цієї хвороби – червона лисиця. Тому вакцинація – один з головних чинників протидії поширення цієї страшної хвороби», - розповів Богдан Лозинський.

Зі слів головного ветеринара Волині, два літаки мають піднятися в повітря вже цього тижня в рамках Угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства і розвитку села Республіки Польща.

Також вакцинацію проводять вручну: в кожному районі області є 4-5 контрольних зон по кілометру, де ветспеціалісти розкладають вакцини.

Загалом за січень-березень в області провакциновано більше 30 тисяч тварин. З них ВРХ – 3173 особини, коней – 1340 особин, свиней – 723 особини, дрібної рогатої худоби – 173 особини. Отримали протисказні ліки й коти - 2461 тваринка, а також 22143 собаки.

Богдан Лозинський запевнив, що з початку Незалежності України на Волині не було зареєстровано жодного випадку захворювання людей на сказ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Горохівець Показати IP 12 Травня 2014 14:58
А у вільний від роботи час, думаю, ці літаки будуть возити в Польщу молдавські цигарки. Треба ж надолужити втрачене.
Анонім Показати IP 12 Травня 2014 15:35
Ні, ну профілактика річ хороша, тільки ганятися за морською свинкою на літаку - це вже перебор.
Андрій76 Показати IP 12 Травня 2014 16:10
Було б добре ще на Верховну Раду якусь вакцину від сказу скинути,щоб займалися вирішенням економічних проблем країни,а не мобілізацією і втягуванням народу України у громадянську війну...
соня до Андрій76 Показати IP 12 Травня 2014 16:40
100%, та ще й паро бомбочок не помішало!!!!!!!!!!!!!!!!!!
волинянка Показати IP 14 Травня 2014 13:31
у нас уже розпочали літати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus