USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські діти все частіше хворіють на туберкульоз

3 Жовтня 2014 15:49
На Волині 25 тисяч дітей потребують туберкулінодіагностики, але препарату немає. Медики б’ють на сполох, адже кількість хворих на туберкульоз збільшується.

Як розповів генеральний директор обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання Олег Яковенко, торік на Волині туберкульозом захворіли 24 дитини, що в статистичних даних відображається як величезний приріст захворюваності – плюс 76%. Так, за 9 місяців 2014-го року, уже захворіло 15 дітей віком до 17-ти років. Більшість тих, хто захворіли – від прямого контакту, тобто у них зазвичай хворі батьки.

«На початку року нам треба було 1.8 мільйона гривень для туберкуліну, але ми не маємо ні грошей, ні туберкуліну, а лише маємо збільшення захворювань Зараз склалася дуже тривожна ситуація: якщо дитині у пологовому будинку не зробилиа БЦЖ-вакцинацію і виписують додому, то потім ми не маємо права робити її на дому, коли препарати надійдуть, бо ми не можемо провести туберкулінодіагностику. Якщо ж немає туберкулінодіагностики, то ми не можемо зробити дитині хіміопрофілактику, щоб дитина не захворіла на туберкульоз. Це замкнене коло», - розповідає Олег Яковенко.
Ще одна проблема дитячого захворювання, як називають медики, - байдужість батьків.

«Батьки не хочуть займатися дітьми, от мама не може за рік, тобто, 365 днів, знайти хоч один день, аби привести до нас дитину на профілактичний огляд. Зараз проблема захворюваності на туберкульоз дуже гостро стоїть в Україні, адже ми обмеженні у вакцинації. А в Луцьку десь 25 тисяч дітей потребують її. Через це групи ризиків постійно збільшуються», - розповідає головний лікар Луцької дитячої поліклініки Оксана Ліщинська.
Є й в суспільстві неблагополучні сім’ї, які призводять до поширення захворюваності. Так, у Волинському обласному протитуберкульозному диспансері запровадили практику звертатися в суд задля примусової госпіталізації й лікуванню всієї родини. Один такий суд вже виграли й бабусю, маму, тітку й дитину направили в медзаклад.

Як коментують цю ситуацію лікарі, так допомагають одужати дітям й припиняють поширення туберкульозної палички.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ГУМАНИТАРНАЯ ПОМОЩЬ Показати IP 3 Жовтня 2014 16:42
коментар було видалено
Ангел до ГУМАНИТАРНАЯ ПОМОЩЬ Показати IP 3 Жовтня 2014 16:52
О детях подумали, читай внимательнее йолоп http://www.volynnews.com/news/health/u-lutsku-onovyly-dytiache-protytuberkulozne-viddilennia/ Дитяче відділення відкрили у Волинському обласному протитуберкульозному диспансері після оновлення і важливих ремонтних робіт. Завдяки цьому, хворі діти чи ті, хто завітав на консультацію, вже не будуть зустрічатися з дорослими пацієнтами.
Ангел 1 до ГУМАНИТАРНАЯ ПОМОЩЬ Показати IP 3 Жовтня 2014 16:55
Если бы не эти люди, то совсем бы вакцины не было, а так хоть частично поставки есть
DDT Показати IP 3 Жовтня 2014 17:53
Скажіть будь ласка, в якій лікарні є вакцина?
Анонім до DDT Показати IP 3 Жовтня 2014 22:01
на Чорновола
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2014 11:54
Миздобули!!!!! Перемога!!!!!!!!!!!!
Анонім до Анонім Показати IP 4 Жовтня 2014 17:57
Що саме????????? Не зрозуміло????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus