USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині вже готуються до епідемії грипу

17 Жовтня 2016 11:52
Під час епідсезону прогнозують циркуляцію двох штамів грипу, до яких немає імунітету в українців.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 17 жовтня.

З початку жовтня розпочався епідсезон захворювань на грип та ГРВІ.

Як повідомила директор державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Янко, згідно з прогнозом ВООЗ очікують циркуляцію штамів грипу H1N1 Каліфорнія, відомого українцям з 2009 року, а також двох нових штамів Гонконг та Брісбен.

Згідно з прогнозами, до 8 мільйонів осіб можуть захворіти в Україні. Як повідомляється, минулого сезону захворіли 6 мільйонів осіб, зафіксували 400 летальних випадків, у тому числі на Волині хвороба "здолала" 165 тисяч осіб, у 10 випадках з летальним наслідком. На нові штами грипу Гонконг та Брісбен в українців імунітету немає.

Відповідно до багаторічних спостережень перший етап епідемії припадає на грудень, другий – на січень. Найефективнішим засобом профілактики є вакцинація, адже вакцини проти грипу дешевші, ніж лікування, і вартують приблизно 150 гривень. Вакцинацію варто проводити у жовтні-листопаді. На жаль, в Україні ці щеплення не належать до обов’язкових. Наразі, зі слів Наталії Янко, визначили групи ризику і виділили кошти на щеплення представників цих груп у районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Готуються Показати IP 17 Жовтня 2016 12:51
Це не визначена форма дієслова,а має бути готові чи не готові
Іван Показати IP 17 Жовтня 2016 12:58
І знов аптеці буде виручка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus