USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ольгу Богомолець звинуватили у саботажі медреформи

9 Червня 2017 16:25
Найбільш відомі в Україні громадські організації просять президента Петра Порошенка відсторонити Ольгу Богомолець з посади Голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я.

Про це йдеться у відкритому листі, підписаному 9 червня виконавчим директором міжнародної антикорупційної організації Transparency International Україна Ярославом Юрчишиним, виконавчим директором благодійного фонду Пацієнти України Ольгою Стефанішиною, співзасновником фонду Пігулки Іриною Литовченко. Також до підписантів приєдналися громадські організації Реанімаційний пакет реформ, Центр UA, Батьки за вакцинацію, ОПІРОРГ, Сильні громади, Фундація Регіональних Ініціатив та благодійна організація Мережа, повідомляє видання Аргумент.

За словами активістів, приводом для звернення стали дії і, часом, бездіяльність Богомолець, у ситуаці з впровадженням медичної реформи. Зокрема, голова комітету уникала конструктивної співпраці і не брала участь в доопрацюванні урядових законопроектів, не з'являлася на засіданнях парламентської групи під час їх доробок.

«Богомолець, як Голова парламентського комітету відкрито саботує її (реформу охорони здоров'я, - ред.). Під час голосування законопроектів у парламенті, Ольга Вадимівна помилковими тезами ввела в оману депутатів і фактично заблокувала старт медреформи. Мільйони українців щодня стикаються з брехливою системою медицини, змушені платити хабарі, перебувати в напівзруйнованих лікарнях і лікуватися в принизливих умовах», - каже Стефанишина з БФ «Пацієнти України».

Такі дії Богомолець активісти класифікують як злочин проти українських пацієнтів.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада проголосувала за основний законопроект № 6327, який змінює систему медицини. Так, відповідно до законопроекту, буде передбачено гарантований пакет і лікарські засоби за рахунок державного бюджету. У ньому також передбачено, що розробку стандартів медичної допомоги, проведення оцінки медичних технологій, акредитацію закладів охорони здоров'я здійснюватиме спеціалізоване державне некомерційне агентство в порядку, встановленому Кабінетом міністрів.

У той же час, законопроект № 6329, яким впроваджується більш прозоре управління фінансами медичних установ, народні депутати відхилили.

«Вчорашнє голосування за медреформу стало індикатором того, що глава профільного комітету ... фактично, разом з представниками Опоблоку прагне зберегти гнилу систему хабарництва в лікарнях, яка принижує як пацієнтів, так і лікарів, а головне - позбавляє всіх якісної медичної допомоги», - відзначає Юрчишин з Transparency International Україна.

Активісти переконані, що з такою позицією голови профільного парламентського комітету в парламенті реформа медицини не має шансів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus