USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Попри карантин у Луцьку щеплюють від поліомієліту

4 Лютого 2016 16:47
З 25 січня до 5 лютого відбувається третій раунд щеплень дітей віком до 10 років. Про це Район.Луцьк розповіла міський педіатр міської дитячої поліклініки Світлана Ніколаєнко.

Лікар стверджує, що Україна довгий час була «вільною» країною від поліомієліту, тому рівень охоплення вакцинації проти хвороби був низьким.

Проте два випадки хвороби закарпатських дітей на вакциноспоріднений з поліомієлітом вірус змусили медиків України впроваджувати додаткові раунди щеплень. Перший всеукраїнський раунд вакцинації проводили торік у жовтні-листопаді. Тоді було охоплено 64,7% дітей. Під час другого раунду у грудні – 75,2%.

За даними Управління охорони здоров'я Волинської ОДА, за станом на 14 грудня 2015 року в області щеплено майже 35 тисяч дітей віком від 2 місяців до 6 років, що становить 50,27% від загальної кількості тих, хто підлягає вакцинації.

Світлана Ніколаєнко розповідає, що такої кількості вакцинованих, на жаль, недостатньо, щоб повністю зупинити розповсюдження поліомієліту у державі. Для цього потрібно провакцинувати 95% населення. Тому з 25 січня до 5 лютого відбувається третій раунд щеплень дітей віком до 10 років.

«Дуже багато говорять про те, що два випадки хвороби – це ще не епідемія, і це все вигадано. Тому й профілактичні заходи введені даремно. Однак для світової спільноти неважливо скільки – важливий факт захворювання. А в нас захворювання на поліомієліт підтверджені», – каже Світлана Ніколаєнко.

Педіатр додає, що діти до 14 років, які ще не були тричі вакциновані, більш чутливі до поліомієліту, тому вона радить завершити курс вакцинування.

Наразі найбільшою проблемою, яка перешкоджає проведенню вакцинації у Луцьку, Світлана Ніколаєнко вважає профілактичні карантинні заходи у школах.

З її слів, це не протипоказ для вакцинації. Очевидно, що батьки не знають цього, тому піднімають у соцмережах паніку і масово відмовляються щеплювати дітей. Однак цей бум зовсім не обґрунтований, додає лікар.

«Оральна поліомієлітна вакцина – це чи не найбезпечніша вакцина в світі. Вона не викликає жодних ускладнень. Є дуже мало специфічних протипоказів до вакцини: гіперчутливість до компонентів вакцини, імовірність серйозних алергічних реакцій від інших вакцин, первинний імунодефіцит, а також онкологічні захворювання», – переконує лікар Світлана Ніколаєнко.

Вона також пояснила, що організовані у колектив діти, отримуватимуть щеплення відповідно у школах та садочках. Після карантину луцькі лікарі будуть виїжджати до місць скупчення дітей і щеплюватимуть їх у медпунктах закладів. Тих, хто через якісь причини не відвідує такі заклади, Світлана Ніколаєнко просить звертатися у відділення профоглядів, що по проспекту Волі, 3-А. Отримати вакцину можна із 8:00 до 20:00. «Дуже хотілося б, щоб батьки не боялися псевдоміфів про вакцинацію. Якщо є питання, то потрібно звертатися до дільничних лікарів та цікавитися у кількох джерелах інформацією щодо щеплень своїм діткам», – констатує Світлана Ніколаєнко.

Батьки справді неоднозначно ставляться до вакцинації. Світлана Кішта, мама трьох дітей, – прихильниця щеплень. Вона стверджує, що для наймолодшої дитини необхідну вакцинацію вже зробили. Старших дітей жінка планує відвести до поліклініки вже найближчим часом.

Мама маленької Поліни, Оксана Гончаревич стверджує, що до двох років не робила дівчинці жодних щеплень. Проте, коли прийшов час віддавати дитину до садочка, одразу почала звертатися до лікарів.

«Всі батьки переживають. Ніби-то й боїшся наслідків вакцинації, але й боїшся страшної хвороби. Дитина знаходиться в контакті із соціумом, тому як на мене, щеплення просто необхідні», – переконана мама.

Мама першокласника Нестора, Ірина Савченко не робить синові щеплень взагалі. Серед причин відмови називає серйозну негативну реакцію на попередні вакцини. «Потрібно серйозніше ставитися до обстежень перед щепленнями. У сина була реакція, а нам запропонували зробити лише один аналіз крові. Це мене дуже насторожує», – каже Ірина.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що медсестра з Нововолинська Лілія Шеприкевич не змогла змовчати і відмовилась необґрунтовано вакцинувати від поліомієліту дітей у садочку, де працює. Вона не перший рік працює медсестрою, має відзнаки і нагороди, але зараз не вірить у спалах поліомієліту в Україні, щодо якого є багато суперечливих даних
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
рваорчи Показати IP 4 Лютого 2016 16:56
Скільки дітей вмерло від тих крапель....Це не лікар,а не зрозуміло хто.Хай почитає побічні діі.
Нісенітниця до рваорчи Показати IP 4 Лютого 2016 18:44
І скільки ж дітей вмерло від тих крапель? Не пишіть дурниць.А поліомієліт 100 % не виліковний.
АС до Нісенітниця Показати IP 4 Лютого 2016 20:34
8000 тисяч!!! В Украіні не багато правда але хто ж вам правду скаже давайте вперед робіть щеплення і купуйте відразу інвалідні коляски для дітей
мама до рваорчи Показати IP 4 Лютого 2016 20:31
У вас є конкретні дані про вмерлих? Якщо ні,то пишіть дурниць.
Ok до мама Показати IP 11 Лютого 2016 23:32
Мама ви погугліть і багато дізнаєтесь. Звичайно можна повірити педіатру і травити дитину. І взагалі не довіряйте вакцинам які вам тулять в цій поліклініці. Вакцинація від поліоміеліту потрібна це факт з яким ніхто не сперечається. Тільки це не вакцинація а геноцид.
хвілолог Показати IP 4 Лютого 2016 17:20
Куда Ще Плюють? І хто Ще Плює?
Анонім Показати IP 4 Лютого 2016 17:55
Краще б закупили вакцину від грипу і безкоштовно восени провели всім щеплення, то вони придумали епідемію поліомієліту і втирають людям мізки , а діти вмирають ,або стають інвалідами від тієї вакцини , що за продажний народ ті горе-медики їм аби кишені набити , а про наслідки ніхто не думає !!!
Анонім до Анонім Показати IP 4 Лютого 2016 20:36
Вакцини від грипу не існує. Це фарс. Хто вам сказав, що якби всім поголовно провели щеплення то ніхто б не захворів. Продажний народ - тут я з вами погоджуюсь. Ми готова за 200 грн бігти на мітинг за партію або мера, а власних дітей не готові захищати.
Мама Показати IP 4 Лютого 2016 17:55
Тільки в нашій країні прививки роблять в період карантину і епідемії грипу. Дітки й так ослаблені, а тут ще "живу" вакцину капають, чим ще більше знижують імунітет. Мами, добре подумайте, перш ніж робити дитині дану вакцину!
Соня Показати IP 4 Лютого 2016 18:35
Чому немає ніяких розяснень для чого робити прививку в перід епідемії грипу
Ас до Соня Показати IP 4 Лютого 2016 20:36
А голова вам для чого? Ці д*біли так розяснять що ригати будете....
мама проти щеплень до Соня Показати IP 4 Лютого 2016 20:38
Є роз'яснення ЮНІСЕФ про те, щоб робити прививку ОПВ навіть дітям з температурою до 38.5. Як Вам?
Галина Показати IP 4 Лютого 2016 18:38
Я не зрозуміла?! Що це означає:"організовані у колектив діти, отримуватимуть щеплення відповідно у школах та садочках. Після карантину луцькі лікарі будуть виїжджати до місць скупчення дітей і щеплюватимуть їх у медпунктах закладів." Це як? Поки моя дитина в школі,поки я не бачу,то їй робитимуть щеплення,незважаючи на те,що я написала відмову.Якщо ж все таки,цю прививку,робитимуть лише після згоди батьків,то не бачу резону виїзджати в школи та дитсадки,так як хто хотів з батьків зробити це щеплення,то вони вже зробили її в поліклініці.
АС до Галина Показати IP 4 Лютого 2016 20:38
Скажіть умникам що є тато і як зробить щеплення трубою то до кінця життя ініціатор хворіти не буде
Людмила Показати IP 4 Лютого 2016 19:01
А чому шановна лікарка не говорить про повну відсутність вакцини проти туберкульозу?*! Дитині 14 місяців - зробили всі етапи щеплення, самі купували два рази вакцини(до них включена і вакцина проти поліомієліту!), а вакцини БЦЖ нема(навіть нема де купити власним коштом!). Зараз починають "пудрити мізки" з цією живою вакциною. Нешановні, "відкат" отримуєте?! Я бачила на трьох сусідських дітях реакцію на цю вакцину! На Волині туберкульоз - постійна проблема, але нікого це не турбує..
Читач Показати IP 4 Лютого 2016 19:16
Що виходить письмовоі згоди не треба? Дайте відповідь
мама мія Показати IP 4 Лютого 2016 20:11
як робили прививки у період карантину так і роблять...знищують нас потихеньку..
мама Показати IP 4 Лютого 2016 20:31
Прививати чи не прививати своє чадо - це особиста справа кожного. Я своїй донечці в 4 місяці через незнання і необачність зробила щеплення ІПВ. Згодом вирішила копнути в суть поліо зокрема і щеплень загалом. І тепер знаю, що на жодну дурнувату рекламу, агітацію і таке інше не поведусь. Щодо репліки про безпеку ОПВ. Якщо вона безпечна і ефективна - то чому весь світ від неї відмовляється. Звертаюсь до батьків - лише ви і ніхто інший несете відповідальність за власних дітей. Прохання думати головою, зважувати всі за і проти перш ніж дозволити накачати дитину невідомою речовиною. Фраза "всі так роблять" , якою керувалась і я то є прояв нашої глупості . Щодо медсестри з Нововолинська. З одного боку вона частинка гнилої системи охорони здоров'я, а з іншого свідома, адекватна людина, та хто насмілився піти проти системи. Не дозволяйте собою маніпулювати і жити ми будемо інакше.
109 Показати IP 4 Лютого 2016 21:35
В заяві про згоду на щеплення дуже чітко пише,---я,...., даю згоду,що моя дитина не мала контактів з хворими, не хворіла протягом 30днів? Якщо щеплення і таке чудове-то хто з батьків таке може підписати... Хіба його не читають,ну вам тим листком швиденько потрясуть,попробуйьн комусь щось почніть доказувати в білих халатах
Анонім Показати IP 5 Лютого 2016 10:49
А мені дуже цікаво,чи лікарні роблять такі щеплення своїм дітям.А то вже три місяці підряд впарюють цю прививку.Спочатку в садочках,а тепер і в школах.Як в період карантину можна робити такі щеплення.Як стається біда у батьків, то кожен лікар умиває руки.Ось така в нас дебільна держава на чолі з з дибільним президентом.
Ok до Анонім Показати IP 11 Лютого 2016 23:36
Роблять
Лариса Показати IP 5 Лютого 2016 12:54
Шановні батьки та свідома громадо! Пропоную якось зреагувати на цю статтю по закону. Це ж пише міський педіатр міської дитячої поліклініки!!!! Ця людина виступає як спеціаліст і має нести якусь відповідальність за свої слова. Хто підкаже куди звертатися і як правильно подати заяву стосовно завідомо неправдивої інформації та дій цієї людини, що можуть призвести до трагічних наслідків та загрожують здоров'ю громадян, дітей!!!! На це ж треба якось зреагувати!!!! Ви ж подивіться цей брєд говорить лікар: міський педіатр міської дитячої поліклініки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus