USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому луцькі медики не вакцинують вчасно дітей

29 Вересня 2015 22:00
Медики обласного центру виокремили низку причин, через які не вдається виконати план щеплень по місту на 2015 рік.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства і дитинства.

Так, зі слів начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Миколи Якимчука, серед основних причин невиконання щеплень лучанами – відсутність 100% забезпечення вакциною.

Всі вакцини поступають централізовано за кошти державного бюджету. Однак протягом останніх років вакцина надходила нерегулярно, що, першою чергою, призвело до порушення календаря профілактичних щеплень. У той же час, багато дітей знаходяться на стадії вакцинації не по віку.

Слід зазначити, що забезпечення імунобіологічними препаратами у 2015 році у порівнянні з 2014 роком вкрай незадовільне.

Також протягом року деякі вакцини періодично знаходились на карантині (від дифтерії, поліомієліту та БЦЖ-вакцина).

На думку медиків, проблемою «номер два» є відмова батьків проводити щеплення власним дітям в силу різних суб’єктивних причин.

До слова, згідно з законом, усі щеплення проводять на базі дитячої поліклініки у присутності батьків та при їх письмовій інформованій згоді у день вакцинації.

Останнім часом тенденція до проведення щеплень у Луцьку значно покращилася, спостерігається більш позитивне відношення батьків до щеплення своїх дітей. А тому, за станом на сьогодні, найбільш актуальною залишається проблема недостатнього забезпечення держави вакциною та виділення коштів на придбання імунобіологічних препаратів за кошти місцевого бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus